Hae tästä blogista

lauantai 31. heinäkuuta 2010

Viikon lainaus (AHA:n rasvasuositukset)













“The 7 percent [tyydyttyneitä rasvoja ruokavalion kokonaisenergiamääträstä] is an imaginary number,” admits Alice Lichtenstein, Ph.D. , director of the American Heart Association nutrition committee and a professor at Tufts University. “The idea was to encourage people to reduce their saturated fat intake even further. But the number was pretty much pulled out of the air.” When asked how the committee reconciled the 7 percent recommendation with Krauss’ findings that saturated fat might actually protect against heart disease, Lichtenstein says, “We considered it. I don’t want to talk about it.” '

Sitrulliinimalaatti - Sevillan salainen ase?


















Espanjanssa sitruliinimalaatti on myynnissä lääkkeenä Stimol -nimen alla. Tuotteelle hyväksytty käyttöaihe on Espanjassa astenian hoito (heikkous, voimattomuus, väsymys). Espanjalaisten huippu-urheilujoukkueiden lääkärit eivät ole jättäneet tilaisuutta käyttämättä, kuten voit nähdä tästä videosta.

PS. Manninen Nutraceuticals Oy lanseeraa oman sitruliinimalaattivalmisteen elokuussa. Myös EAA+ -valmisteeseen on lisätty sitrulliinimalaattia.

perjantai 30. heinäkuuta 2010

Mikan matka penkkipunnerruksen SM-kisoihin - Viikko 8














Teksti: Mika Haapalainen

Lämmintä piisaa kerrankin ja siitähän lihakset pitävät. Harjoittelu on ollut jo jonkin aikaa pakko aherrusta. Palautuminen pahimpana ongelmana tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan… Pieniä lihasrikkoja, kolottavia jäseniä, isommat raudat ei liikkunut edes ajatuksissa. Jokin pielessä ja pahemman kerran. Riihimäen kisoihin 4 viikkoa ja oikea käsi tarkemmin hauis ja ojentajan ensimmäinen kolmas särkee kovasti. Onneksi nyttemmin alkaa tokenemaan, mutta se vaati uhrauksen joka johti ruokavalion muuttamiseen ja hiilarit ovat back! Okei en halua mitään pottulootaa tai makaronilaatikkoa alkaa kiskomaan niinpä kuitupitoista lähinnä näin aluksi. Aamupuuro sopalla ja 30g ruisleipää ilman rasvaa tahi JUUSTOA. Uskokaa kaikki jotka minut paremmin tuntevat niin nyt on aika sanoa juustolle hyvästi joksikin aikaa. Kaipuu jää myös jo kovasti totutulle kananmunalle. Toki kuuluu ruokavalioon muttei niin suuressa määrin. Pääasia että saisin aineenvaihdunnan takaisin kuntoon ja kropan palautumaan treeneistä. Paino pääsi lipsahtamaan 83 kiloon ja -80 sarjaan ilmoittautuminen tapahtuu tänään. hieman säikäytti mutta ei pitäs olla ongelma. 5 Päivää on aamupuuroa popsittu ja kummasti alkoi yöunet maittamaan ja jopa joitain hikipisaroita saanut parissa päivässä aikaan. Toki vanhat ajat eivät ole kaipauslistalla joka tarkoitti valuvia hikivuonoja jo ajatellessa mäkkärin pirtelöä taikka ihanan suolaista pitsaa.

Lisäravinteisiinkin pieniä muutoksia otin mukaan. Reilun viikon pelkällä palautusjuomalla puhdistelin kroppaa ja nyt alan tankkaamaan CMPurea 3 viikon ajan ja 1 vko ennen kisoja jätän pois jaottuen aamulle, ennen treeniä ja palautusjuomaan . Urasibol vähän ennen ja loput jälkeen treenin. Carnitine aamulla ja ennen treeniä, Pro-CK ennen treeniä. BCAA 1000 ja GAKIC ennen treeniä. Protskuna toimii uutena kokeiluna Whey Overdrive. Jalkavaimoksi kehittynyt BetaPure on ehdoton treenibuusterina. Iltapalaksi on Pharma Mg Cit toistaisesti 4-6 g. Aamu ja ilta öljyt + perusvitamiinit ja vatsalääkkeet.

Paita on ja 2 kertaa jo treenattukin. Titan FURY NXG+. 1 kerta meni vähän koheltamiseksi kun ei oikein paita asettunut päälle ja turhan isoa rautaa heti kokeilemaan, mutta tiedänpähän että 200kg pitäisi ainakin ylös tulla kunhan saisi alaskin kokonaan. Toisella kerralla olin Mursun Ilkan opissa ja paljon on kyllä opittavaa! Alas lasku ja asento ok mutta lähtöasennon hakua ja aloitus on pahimmat ongelmat. Ensimmäisenä pitää keskittyä siihen. Sanoohan se jo maalaisjärkikin että jos painot on väärässä kohti liikkeen alussa niin höpöksihän se menee. Todeta kuitenkin täytyy että tämä uusi aluevaltaus tuntuu todellakin siltä minkä haluan vallata. Joka sanoo että paitapunnerrus on fuskausta niin koittakaapa itse!! Hienohelmoille se ei kuitenkaan sovi. Kivat verivanat molemmilla kerroilla pitkin kainaloita ja rintoja, mutta sehän vain komistaa jo ennalta arpista vartaloa :) Kaikkein positiivisinta on että leikattu käteni kestää ainakin 200kg mukisematta vaikka lekuri leikkauksen jälkeen sanoi että koskaan ei tarvi kisailla mitään missä veneluu joutuu koville. Surkea lääkäri kun leikkasi niin huonosti että pelaa haha.. Terkut hänelle. Vielä kerran puen paidan päälle ennen Raw- kisoja ja sen jälkeen ainakin aluksi 2 viikon välein. Ekat kisat suunnitellaan vasta kun saan jonkun painon alas ja ylös sen verta varmasti että saan tuloksen. Pitäähän paitadepyytti olla onnistunut. Riihimäen suunnitelmat eivät ole muuttunut, ellei voitto tai ainakin mitalisija ole mahdollinen jollain kikkailupainolla? En kyllä ole semmoseen tottunut niinpä voi olla että koitan niitä painoja jotka on suunniteltu.

Edellisen tekstin kommenttiin vastaaminen ei oikein onnistunut, mutta vastasin anonyymisti. Lienee helpoin tapa toistaiseksi.

torstai 29. heinäkuuta 2010

Essi Lindgrenin kuulumisia













Teksti: Essi Lindgren

Kolmiloikkaa olen kisaillut nyt viisi kertaa ja pituushyppykausikin on avattu. Pari huonommin onnistunutta loikkakisaa heinäkuun alkupuolella meinasivat saada niin minut kuin valmentajanikin hieman huolestuneiksi. Onneksi hyppy lähti taas kulkemaan viime viikonloppuna Kalottimaaottelussa Ruotsin Bodenissa. Voitin sekä pituuden että kolmiloikan tuloksin 5,58 ja 12,79. Pituushyppytulos jäi vaatimattomaksi huonosti osuneen askelmerkin vuoksi (neljä hyppyä yliastuttuja ja kaksi kaukaa lankun takaa), mutta tärkeintä olikin maaotteluvoitto ja pisteet Suomelle. Seuraavan päivän 3-loikkakisassa askelmerkki osui jo melko hienosti kohdalleen (kaikki kuusi hyppyä mitatuksi) ja tuloskin tyydytti pienten vaikeuksien jälkeen.

Seuraava koitokseni on pm-kisat Pudasjärvellä tiistaina ja keskiviikkona 27.7.-28.7. Tiistaina hyppään pituuden ja lauantaina kolmiloikan. Tavoite kisoissa on hioa askelmerkkiä kohdalleen ja saada hyppyvarmuutta. Kroppa ei vielä ole täysin palautuneen tuntoinen Bodenin reissusta, joten pm-kisat täytyy ottaa ihan vain harjoituksen kannalta. Hyvät tulokset ovat toki kuitenkin tervetulleita.

Piirinmestaruuskisojen jälkeen seuraava koitos on yksi kauden pääkisoistani, Kajaanin Kalevan kisat. Tämä ja seuraava viikko on aikalailla pelkkää herkistelyä, jotta olisin Kajaanissa 5.8.-8.8. terävimmässä mahdollisessa iskussa.

Complete Whey suklaa ja kermakeksi nyt myynnissä















Tutustu tuotteeseen napsauttamalla tästä.

keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Arginiini ja kasvuhormonin eritys






















Arginiinia markkinoidaan myös kasvuhormonia (GH) vapauttavana aminohappona. GH on aivolisäkkeen etulohkon erittämä proteiinianabolinen peptidihormoni, joka stimuloi myös rasvavarastojen mobilisointia. GH:n edulliset vaikutukset kehonkoostumukseen terveillä ihmisillä ovat kuitenkin kiistanalaisia. Arginiini-infuusiota (0.5 g/painokilo) on jo vuosikausia käytetty selvitettäessä GH:n puutetta, mutta näin suuria annoksia ei voida ottaa oraalisesti mahavaivojen vuoksi. Lisäksi arginiini-infuusion vaikutus veren arginiinipitoisuuteen on selvästi voimakkaampi kuin oraalisen annostelun, sillä arginiini käy läpi laajamittaisen alkukierron metabolian. Oraalitutkimuksissa annostus on ollut yleensä vain muutamia grammoja (Chromiak & Antonio 2002). Lepotilassa arginiinilisä vaikuttaa hieman GH:n eritykseen, mutta ennen fyysistä kuormitusta otettu arginiini saattaa jopa vähentää kasvuhormonivastetta (Kanaley 2008) Arginiinilisän ei ole havaittu nopeuttavan lihasvoiman- ja koon kasvua.

Lysiini potentoi selvästi arginiinin vaikutuksia GH:n eritykseen. Esim. Isidori ym. (1981) raportoivat arginiini-lysiini -yhdistelmän (molempia 1,2 g) lisäävän nuorten miesten (15-20 v.) GH:n erityksen lähes 8-kertaiseksi 90 minuuttia oraalisen annostelun jälkeen. Arginiinilla tai lysiinillä ei yksinään ollut vaikutusta GH:n eritykseen. Hieman vanhemmilla miehillä (keski-ikä 24 v.) arginiini-lysiini -yhdistelmä (molempia 1,5 g) lisäsi GH:n erityksen n. 2,7-kertaiseksi 60 minuutin kohdalla (Suminski ym. 1997). Nämä lisäykset saattavat kuulostaa vaikuttavilta, mutta Sutton & Lazarus (1976) osoittivat, että kovatehoinen fyysinen kuormitus on kaikkein tehokkain GH:n erityksen lisääjä. 20 minuutin kestoinen polkupyöräergometria (900 kpm/min, n. 75-90 % VO2max:sta) peittosi selvästi niin arginiini-infuusion, L-dopan kuin nukkumisenkin. Vain insuliini-injektion aiheuttama hypoglykemia pääsi lähelle fyysisen kuormituksen aiheuttamaa GH:n eritystä.

tiistai 27. heinäkuuta 2010

Just say NO!












Arginiini luokitellaan ehdollisesti (konditionaalisesti) välttämättömäksi aminohapoksi. Terveille ihmisille arginiini ei ole välttämätön aminohappo, mutta katabolisen stressin aikana siitä tulee ehdollisesti välttämätön aminohappo. Toisin sanoen arginiinia on silloin saatava ruoan tai ravintolisien mukana, sillä elimistön muodostama arginiinimäärä ei riittää ylläpitämään normaaleja fysiologisia toimintoja.

Urheilupiireissä arginiinia markkinoidaan erityisesti typpioksidin (NO) tuotannon ja vapautumisen lisääjänä. NO on kaasumainen, sähköiseltä varaukseltaan neutraali yhdiste, joka on sekä vesi- että rasvaliukoinen. NO:n puoliintumisaika on korkeintaan muutamia sekunteja, joten sillä on hyvästä liukoisuudestaan huolimatta lähinnä parakriinisia eli naapurustosoluihin kohdistuvia vaikutuksia. Verisuonen sisäseinämää verhoava yhden solukerroksen paksuinen endoteeli tuottaa arginiinista NO:ta endoteliaalisen typpioksidisyntaasin avulla. Sivutuotteena syntyy sitrulliinia. NO kulkeutuu verisuonten seinämien sileään lihaksistoon, joissa se aktivoi guanylaattisyklaasin. Tämän seurauksena guanosiinimonofosfaatin pitoisuus suurenee ja sileälihassolu relaksoituu. Lopputuloksena on vasodilaatio. Toisin sanoen verisuonen säde suurenee. Koska verenvirtaus verisuonessa on suoraan verrannollinen suonen säteen neljänteen potenssiin, pienikin lisäys verisuonen säteessä lisää dramaattisesti verenvirtausta. Tähän tosiasiaan perustuvat ”NO-boostereiden” markkinointiväitteet verenvirtauksen ja lihaspumpin parantumisesta.

Arginiinilisän vaikutuksia endoteelisolukon toimintaa on pyritty selvittämään mittaamalla endoteelista vapautuvia yhdisteitä, kuten NO:n metaboliitteja nitraattia ja nitriittiä. Endoteelin toimintaa voidaan tutkia myös erilaisilla toimintakokeilla, jotka perustuvat NO-välitteisten muutosten mittaamiseen verisuonten tonuksessa (jännityksessä) ja/tai verenvirtauksessa.

Liun ym. (2009) satunnaistettu, kaksoissokkoutettu ristikkäistutkimus selvitti argiinilisän vaikutuksia kovakuntoisilla judokoilla. Argiinilisää käytettiin kolmen päivän ajan 6 g vuorokaudessa. Puhdistautumisjakson pituus oli neljä päivää. Viimeinen eli kolmas arginiiniannos otettiin yön kestäneen paaston jälkeen 60 minuuttia ennen jaksottaista anaerobista suorituskykytestiä polkypyöräergometrillä. Kuormituksen aikana otettiin useita verinäytteitä, joilla selvitettiin argiinilisän vaikutuksia metaboliaan ja NO:n tuotantoon. Argiinilisällä ei ollut vaikutusta suorituskykyyn tai kuormituksen aikaisiin ammoniakki -ja laktaattipitoisuuksiin. Arginiinilla ei ollut myöskään vaikutusta NO-tuotannon biomarkkereihin (nitraatti, nitriitti, sitrulliini). Tutkimus oli huolella toteutettu, mutta yön kestänyt paasto ennen kuormitusta rajoittaa tulosten soveltuvuutta tositilanteeseen.

Fahs ym. (2009) selvittivät satunnaistetussa, kaksoissokkoutetussa tutkimuksessa akuutin arginiinilisän vaikutuksia verenvirtaukseen nuorilla miehillä voimaharjoittelun aikana. Koehenkilöt suorittivat ristikkäisasetelmana kaksi voimaharjoituskertaa (penkkipunerrus, hauiskääntö) ja ottivat 7 g arginiinia ennen molempia harjoituskertoja. Argiinilisällä ei ollut vaikutusta valtimoiden jäykkyyteen tai kyynärvarren verenvirtaukseen. Bloomer ym. (2010) selvittivät kolmen kaupallisen arginiinipohjaisen "NO-boosterin" akuutteja vaikutuksia kokeneiden voimailijoiden fyysiseen suorituskykyyn, lihaspumppiin ja NO-tuotannon biomarkkereihin. Tulokset osoittivat, että yhdellä kerta-annoksella "NO-boosteria" nautittuna ennen voimailua ei ollut vaikutusta näihin parametreihin. Tutkimuksessa käytetty kerta-annos oli kaksi kertaa tuote-etiketin annossuositus.

Tutkimukset eivät siis tue olettamusta, jonka mukaan arginiini lisäisi fyysisen kuormituksen aikaista NO-tuotantoa ja verenvirtausta terveillä henkilöillä. Liikunnan tiedetään lisävään NO-tuotantoa ja hyväkuntoisilla henkilöillä on korkeammat NO-tasot kuin fyysisesti inaktiivisilla. Nähtävästi terveiden henkilöiden endoteelisolukko tuottaa optimaalisen määrän NO:ta ilman arginiinilisääkin. On myös esitetty, että arginiinin saataavuus ei olisi rajoittava tekijä NO-synteesissä (Bloomer 2010). Ylipainoisilla tyypin II diabeetikoilla argiinilisä on kuitenkin merkitsevästi potentoinut liikunnan edullisia vaikutuksia kehonkoostumukseen ja endoteelitoimintaan (Lucotti ym. 2006). Diabeetikoiden tiedetään yleisesti kärsivän endoteelitoiminnan häiriöistä (endoteelidysfunktio). Argiinilisän on myös havaittu parantavan fyysistä suorituskykyä sepelvaltimotaudin, hyperkolesterolemian, sydämen vajaatoiminnan ja keuhkoverenpainetaudin yhteydessä. Kaikkiin näihin liittyy endoteelidysfunktio. Nämä havainnot vihjaavat, että endoteelidysfunktion yhteydessä argiiniinin saatavuus NO-synteesiin voi olla tärkeä fyysisistä suorituskykyä rajoittava tekijä.

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Coming soon.. CitruPure














CitruPure sisältää lääkelaatuista, 100-prosenttisen puhdasta sitrulliinimalaattijauhetta. Sitrulliinimalaatti on urheiluravinnealan viimeisin hittituote.

Espanjalaistutkijat selvittivät satunnaistetussa, kaksoissokkoutetussa ristikkäis-tutkimuksessaan yksittäisen sitrulliinimalaattiannoksen (8 g) vaikutuksia fyysiseen suorituskykyyn ja kuormituksen jälkeiseen lihasarkuuteen (1). Testiharjoitteena oli penkkipunnerrus, jossa tehtiin neljä sarjaa 80 %:lla ykkösmaksimista. Tulokset osoittivat, että sitrulliinimalaatti parantaa merkitsevästi suorituskykyä kolmannesta sarjasta ylöspäin. Neljännessä sarjassa sitrulliinimalaattia saaneet kykenivät tekemään keskimäärin n. 53 % enemmän toistoja kuin lumeryhmä. Toistoina tämä ei ollut paljoa, sillä neljännessä sarjassa koehenkilöt jaksoivat suorittaa enää muutamia toistoja. Tutkijat havaitsivat myös, että sitrulliinimalaatti vähentää merkitsevästi lihasarkuutta.

Ranskalaistutkimuksessa sitrulliinimalaatti (6 g) vähensi merkitsevästi väsymyksen tunnetta fyysisen kuormituksen aikana sekä lisäsi adenosiinitrifosfaatin (ATP) eli elimistön universaalisen energiavaluutan aerobista tuottoa n. 34 % ja kiihdytti kuormituksen jälkeistä kreatiinifosfaattivarastojen täydetymistahtia n. 20 % (2).

Ainesosat: L-sitrulliini-DL-malaatti (2:1). Pakkauskoko: 500 g. Pakkauksessa on mittalusikka. Markkinoija: Manninen Nutraceuticals Oy, Hajottamotie 11, 90620 Oulu. Valmistettu EU:ssa.

Viitteet
1. Pérez-Guisado J, Jakeman PM. Citrulline malate enhances athletic anaerobic performance and relieves muscle soreness. J Strength Cond Res. 2010 May;24(5):1215-22.
2. Bendahan D, Mattei JP, Ghattas B, Confort-Gouny S, Le Guern ME, Cozzone PJ. Citrulline/malate promotes aerobic energy production in human exercising muscle. Br J Sports Med. 2002 Aug;36(4):282-9.

Coming soon.. Muscle Milk Bar

Coming soon.. Titan Bars

Muscle Vitamin Paks myynnissä lähipäivinä










Optimal Resultsin Muscle Vitamin Paks -valmistetta on kyselty niin paljon, että pakkohan se oli ottaa takaisin valikoimaan. Lasti on Suomessa ensi viikon lopussa.

Lisää Solgar -tuotteita


















Tänään tuli lisää Solgar -tuotteita: Female Multiple, Liquid Vitamin E, Histidine Complex ja Beta 1,3 Glucans.

Solgar -tuotteet verkkokaupassa

torstai 22. heinäkuuta 2010

Sitrulliinimalaattia jauheena?









Edit: Ei näemmä toimi kyselytoiminto. Äänet eivät siis rekisteröidy :(

Olemme suunnitelleet tuovamme markkinoille sitrulliinimalaatin jauheena, mutta sitä pitäisi ostaa varsin paljon, jotta hinta olisi kohdillaan. Pakkauskoko tulisi olemaan 300 g ja hinta n. 30 euroa. Jauhe valmistetaan Euroopassa. Laitoin kyselyn vasempaan yläkulmaan. Käyhän äänestämässä!

Espanjalaistutkijat selvittivät satunnaistetussa, kaksoissokkoutetussa ristikkäis-tutkimuksessaan yksittäisen sitrulliinimalaattiannoksen (8 g) vaikutuksia fyysiseen suorituskykyyn ja kuormituksen jälkeiseen lihasarkuuteen. Testiharjoitteena oli penkkipunnerrus, jossa tehtiin neljä sarjaa 80 %:lla ykkösmaksimista. Tulokset osoittivat, että sitrulliinimalaatti parantaa merkitsevästi suorituskykyä kolmannesta sarjasta ylöspäin. Neljännessä sarjassa sitrulliinimalaattia saaneet kykenivät tekemään keskimäärin n. 53 % enemmän toistoja kuin lumeryhmä. Toistoina tämä ei ollut paljoa, sillä neljännessä sarjassa koehenkilöt jaksoivat suorittaa enää muutamia toistoja. Tutkijat havaitsivat myös, että sitrulliinimalaatti vähentää merkitsevästi lihasarkuutta. Noin 15 % koehenkilöistä sai lieviä "vatsanväänteitä" sitruliinimalaatista. Tulokset ovat hyvin mielenkiintoisia. Toivottavasti vastaavanlaisia tutkimuksia julkaistaan lisää lähitulevaisuudessa.

PS. Oheinen taulukko on ko. sitrulliinimalaattitutkimuksesta. Toistot viittaavat penkkipunnerrukseen.

Arttu Hirvosen kuulumisia
















Teksti: Arttu Hirvonen

Oikealla istuinkyhmyssä tai hamstringinsertoissa tai aivan proksimaalimmissa jänteissä ei näy poikkeavaa. 6 cm etäisyydellä istuinkyhmystä biceps femoris -lihaksen lihas-jännerajalla näkyy repeämää, joka affisioi ilmeisesti hiukan jännettä eli parin cm pituisella jänteessä on jonkinverran signaalilisää, ei kuitenkaan oikein selkeää defektiä eikä retraktiota. Vauriota siis parin cm pituisella alueella ja siihen liittyy nestepitoisuuslisää mutta ei merkittävänkokoisia hematomia.

Tässä siis magneettikuvien lausunto, laveasti suomennettuna tarkoittaa, että kesä pilalla. Jalka kestää kevyttä, vähän hölkkää kovempaa, mutta ei oikein muuta. Treenit on olleet lähinnä hölkkää, kevyitä koordinaatioita, jumppaa, venyttelyä ja vesijuoksua. Käytännössä siis tehdään kaikkea mitä pystyy ja hiljalleen lisäillään uusia liikkeitä mukaan.

Ensimmäisistä kisoista ei uskalla vielä sanoa mitään. Siltä kuitenkin näyttää, että ainakin Kalevan kisat jäävät väliin. Toivo elää kuitenkin omista SM-kisoista, Suomi-Ruotsi -maaottelusta ja 14 sekunnin alituksesta. Jos ei muuhun kykene niin pitää sitten käydä työntämässä vaikka kuulaa, siinä tavoitteeksi voisi asettaa alle 10 metriä maailmanennätyksestä jäämisen eli yli 13 metriä pitäisi työntää.

Henna C:n Protein Pudding -arvio


















Protein Pudding - terveellinen suklaavanukas

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Ilkka Mursu Mannistalliin













Teksti: Ilkka Mursu

Olen siis Ilkka Mursu, 33 v, oululainen kuntosaliyrittäjä. Perheeseeni kuuluu poikani Vertti sekä avovaimo Tuija ja hänen Vivia tytär. Aloitin sali treenin noin 15 vuotiaana ja parin vuoden päästä siitä kävin ensimmäiset voimanostokisat, sarja oli -67,5kg ja yhteistulos muistaakseni huikea 480 kg! Toistaiseksi viimeisin voimanostokisani oli vuoden 2008 syksyllä ja silloin tein -100 kilon sarjaan 1026 kg.

Vuosien varrella aina joskus kävi mielessä kehonrakennuskisatkin, mutta tavoitteet oli kuitenkin voimailupuolella ja sitä jatkettiin siihen asti että polvet eivät enää kestäneet kovia kyykkyjä. Kilpailu on aina ollut se minkä takia on jaksanut treenata niinpä jotain oli keksittävä.... Loppuvuodesta 2009 otin tavoitteeksi kehonrakennuksen noviisien SM-kisat ja ensimmäiseksi otin yhteyttä nykyiseen valmentajaani Marko Savolaiseen. Yhteistyö aloitettiin Tammikuussa 2010 ja siitä asti on ollut yhtä juhlaa!

Tässä vaiheessa kisoihin on aikaa n. 7 viikkoa, dietti on edennyt suunnitelmien mukaan ja jopa lievää kehitystä on havaittavissa. ;) Hankalimmat ajat ovat vielä tietysti edessä mutta luotan täysin saamiini ohjeisiin ja ei voi kun kiittää Markoa siitä kuinka ammattimaisesti hän on oman osuutensa hoitanut. Kiitos myös Manniselle, jonka lisäravinteet ovat olleet osana ruokavaliota. Tällä hetkellä minulla on käytössä mm. HydroISO, BetaPure, OsmoPure, CMPure ja GLNPure.

Eipä tässä muuta kuin hyviä reenejä ja syksyllä nähään!

Mikko Kyyrö EM-joukkueeseen


















Manninen Nutraceuticals Oy:n sponssiurheilijoihin lukeutuva Mikko Kyyrö on valitty EM-joukkueeseen. Manninen Nutraceuticals onnittelee!

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Leader After nyt taas myynnissä


















Otimme taas erän Leader Afteria myyntiin. Myynnissä kaikki maut (minttusuklaa, mansikka, kaakao, eksoottiset hedelmät ja banaani-vanilja) ja molemmat pakkauskoot (800 g ja 2 kg). Ostimme varsin ison läjän, joten saimme hyvän alennuksen, joka siirretään suoraan kuluttajahintaan. Tsekkaa tarjoushinnat napsauttamalla tästä.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Manninen Sports










Lanseeraamme lähiaikoina oman harjoitusvarustesarjan Manninen Sports -nimen alla. Valikoimaan on tulossa vöitä, remmejä, siteitä, laukkuja yms.

Comparison of Different Sources and Degrees of Hydrolysis of Dietary Protein: Effect on Plasma Amino Acids, Dipeptides, and Insulin Responses in Human Subjects














J Agric Food Chem. 2010 Jul 8. [Epub ahead of print]

Comparison of Different Sources and Degrees of Hydrolysis of Dietary Protein: Effect on Plasma Amino Acids, Dipeptides, and Insulin Responses in Human Subjects.

Morifuji M, Ishizaka M, Baba S, Fukuda K, Matsumoto H, Koga J, Kanegae M, Higuchi M.
Food and Health R&D Laboratories, Meiji Seika Kaisha Ltd., Saitama 350-0289, Japan.

Abstract

The effect of protein fractionation on the bioavailability of amino acids and peptides and insulin response and whether the protein source influences these effects in humans are poorly understood. This study compared the effects of different sources and degrees of hydrolysis of dietary protein, independent of carbohydrate, on plasma amino acid and dipeptide levels and insulin responses in humans. Ten subjects were enrolled in the study, with five subjects participating in trials on either soy or whey protein and their hydrolysates. Protein hydrolysates were absorbed more rapidly as plasma amino acids compared to nonhydrolyzed protein. Whey protein also caused more rapid increases in indispensable amino acid and branched-chain amino acid concentrations than soy protein. In addition, protein hydrolysates caused significant increases in Val-Leu and Ile-Leu concentrations compared to nonhydrolyzed protein. Whey protein hydrolysates also induced significantly greater stimulation of insulin release than the other proteins. Taken together, these results demonstrate whey protein hydrolysates cause significantly greater increases in the plasma concentrations of amino acids, dipeptides, and insulin.

Nonclassical Vitamin D Actions














Armin Zittermann and Jan F. Gummert. Nonclassical Vitamin D Actions. Nutrients 2010, 2(4), 408-425; doi:10.3390/nu2040408

torstai 15. heinäkuuta 2010

Lukijakommentti: Tri Tolosen Sport-Carnosin


















Tolonen taitaa hieman viilata linssiin jengiä myymällä törky hintaan 60 tabun karnosiinipurkkia, yhdessä tabussa 600 mg karnosiinia. Yhdessä purkissa on siis vain 36 g karnosiinia ja hintaa sillä 45 euroa. Ei jumalauta!

Sport-Carnosin -valmiste käy lähinnä vitsistä. Harris ym. (2006) vertasivat neljän viikon kestoisen beeta-alaniini- ja karnosiinilisän vaikutuksia luustolihasten karnosiini-pitoisuuteen. Tulokset osoittivat, että beeta-alaniinilisä (yht. 145,6 g) nostaa suurin piirtein yhtä tehokkaasti luustolihasten karnosiinipitoisuutta kuin karnosiinilisä (yht. 364 g, vastaten 143,3 g beeta-alaniinia). Karnosiinipitoisuuden lisäys oli beeta-alaniiniryhmässä 64,2 % ja karnosiiniryhmässä 65,8 %. Huomaa, että karnosiinilisän kokonaismäärä oli 2,5-kertainen beeta-alaniinin verrattuna, joten beeta-alaniini oli selvästi tehokkaampaa g vs. g.

TyroPure















TyroPure -tyrosiinijauhetta pieni erä superedulliseen hintaan: 9,90/150 g. Tilaa napsauttamalla tästä.

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Critics Cry Foul over Proposed Dietary Guidelines













WASHINGTON—Curbing America’s obesity epidemic was a driving factors behind the newly proposed 2010 Dietary Guidelines that suggest reductions in sodium, sugary drinks and saturated fats among others. The report, released in June by the Dietary Guidelines Advisory Committee, has been met with criticism from many who argue the proposed 2010 revisions are worse, will not prevent obesity and only will increase degenerative disease in the United States.

According to scientists, nutritionists and consumers who testified July 8 at a USDA public hearing on the report of the Dietary Guidelines Advisory Committee (DGAC), the proposed 2010 revisions to the Dietary Guidelines are worse, and will not prevent obesity and only will increase degenerative disease in the United States.

Those testifying focused on the committee’s misuse of scientific data to justify a high-carbohydrate, low-fat diet. Dr. Jeff Volek, scientist and academic researcher at the University of Connecticut, said the DGAC report ignored scientific studies showing the effectiveness of low carbohydrate diets for weight loss.

“We expected the new guidelines to recognize current research that vindicates saturated fats as a cause of heart disease and weight gain, and to acknowledge the demonstrated benefits of lower carbohydrate diets,” said Dr. Richard Feinman of Downstate University, New York.

In response to the DGAC report, the Nutrition and Metabolism Society recently launched the Committee for a Healthy Nation (CHN), a working coalition of professionals who oppose the low-fat, plant-based thrust of the DGAC report. “We feel strongly that the scientific evidence omitted from or misrepresented by their report must be considered in the final outcome," Feinman said.

He challenged the DGAC panel to an open public debate on the scientific evidence underpinning the guidelines. "Our nation's citizens need a range of dietary options to choose from, not a one-size-fits-all approach. We must allow for lifestyle, activity levels and metabolism as factors in choosing an optimal diet for each individual,” he said.

Morton Satin of the Salt Institute criticized the committee’s recommendation to reduce sodium consumption to 1,500 mg per day. "The committee is suggesting that Americans consume less than 4 grams of salt per day. No modern society consumes so little salt, making this proposal nothing less than a call for an uncontrolled experiment on more than 300 million Americans,” he said, providing references showing the critical role of salt in digestion, blood pressure regulation and brain development.

The Nutrition and Metabolism Society, a group of nutrition researchers and medical professionals who have studied the benefits of a low-carbohydrate diet for weight loss, insulin regulation and protection against chronic disease, also criticized the proposed guidelines.

"I have followed the work of the DGAC all the way through this process as an academic project. I have dug into their nutrition evidence library,” said Adele Hite, a graduate student in nutrition and public health at the University of North Carolina-Chapel Hill. “Time after time, the scientific evidence the DGAC cited to oppose low-carb diets actually says the exact opposite of the committee’s conclusions." Hite testified to losing 60 pounds on a low-carbohydrate diet.

The dietary guidelines, which are updated every five years and issued by USDA and the Department of Health and Human Services, are scheduled to be released by Secretary Tom Vilsack and Secretary Kathleen Sebelius jointly at the end of 2010.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Anabolic OD 2 ja Whey OD 2 väliaikaisesti loppuunmyyty












Ilmoittelen blogissa kunhan uudet tuotantoerät ovat varastolla.

Lukijakyssä: beeta-alaniini vs. karnosiini














Oliko se nyt niin että beeta-alaniinilla ja karnosiinilla on periaatteessa sama vaikutus mut beeta-alaniini on tehokkaampi?

Kyllä. Beeta-alaniini on selvästi kustannustehokkaampi lihassolujen karnosiinipitoisuuden nostaja kuin itse karnosiini.

Karnosiini on beeta-alaniinista ja histidiinistä muodostuva dipeptidi. Karnosiinin puskuriominaisuudet johtuvat histidiinitähteen pKa-arvosta, mutta lihassolut eivät voi varastoida histidiiniä solulimaan sellaisenaan, sillä sitä käytettäisiin muihin reaktioihin (histamiinisynteesi, proteiinisynteesi). Elimistö valmistaa beeta-alaniinia maksassa urasiilista, kun taas histidiiniä saadaan sellaisenaan ruoasta. Molemmat kulkeutuvat veren mukana luustolihassoluun, jossa karnosiinisyntetaasi -niminen entsyymi muodostaa niistä karnosiinia. Ruoasta tai ravintolisistä saatava karnosiini hajoaa nopeasti veressä beeta-alaniiniksi ja histidiiniksi karnosinaasi -nimisen entsyymin toimesta. On kriittistä, että karnosinaasiensyymiä ei esiinny luustolihaksissa; muutoinhan karnosiinin varastointi luustolihassoluihin olisi mahdotonta. Veren beeta-alaniinipitoisuus on hyvin pieni verrattuna veren histidiinipitoisuuteen. Beeta-alaniinin Michaelis-Menten-vakio (Km) karnosiinisyntetaasille on korkea (1,0-2.3 mM), joten se muutetaan nopeasti karnosiiniksi. Histidiinin Km karnosiinisyntetaasille on selvästi alhaisempi (16,8 uM), mikä merkitsee karnosiinisyntetaasin alhaista affiniteettia histidiiniin. Näin ollen on ilmeistä, että beeta-alaniinin saatavuus on lihassolujen karnosiinisynteesin rajoittava tekijä.

Mielenkiintoisena kuriositeettina mainittakoon, että korkeimmat luustolihasten karnosiinipitoisuudet on havaittu kansallisen tason kilpakehonrakentajilla. Tämä havainto saattaa osittain selittyä anabolis-androgeenisten steroidien väärinkäytöllä, sillä androgeenit lisäävät karnosiinisynteesiä. Toinen selittävä tekijä lienee valikoituminen; kilpatasolle ovat nousseet ne, joilla perintötekijät ovat olleet suotuisat. Lihasten korkea karnosiinipitoisuus on omalta osaltaan auttanut kehonrakennustyyppisessä voimaharjoittelussa. Liikunta sinällään ei näytä vaikuttavan merkittävästi lihasten karnosiinipitoisuuteen, joskin pientä nousua yleensä tapahtuu sohvaperunan ruvetessa urheilemaan säännöllisesti. Kovakuntoisilla karnosiinipitoisuus on varsin vakio. Myös he voivat nostaa merkitsevästi lihasten karnosiinipitoisuutta nauttimalla beeta-alaniinia ravintolisänä. Beeta-alaniinin on lukuisissa tutkimuksissa osoitettu parantavan fyysistä suorituskykyä.

Karnosiinin on ehdotettu olevan erittäin tärkeä intrasellulaarinen eli solunsisäinen puskuri fyysisen kuormituksen aikana, sillä sen histidiinitähteen imidatsolirenkaan pKa-arvo (6,83) on hyvin lähellä kuormitetun luustolihassolun pH-arvoa. Tätä olettamusta tukevat myös eläinkunnasta otetut lihasnäytteet; eläimet, jotka pakenevat tai metsästävät juoksemalla, omaavat erittäin korkeat karnosiinipitoisuudet luustolihaksissa.

Eläinkunnan "kingi" karnosiinipitoisuudessa on kuitenkin eräs valaslaji: little piked whale. Syväsukellus aiheuttaa myös tämän merinisäkkään lihaksissa erittäin voimakkaan asidoosin (pH:n laskun).


maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kolkytviis ja vielä seisoo













T T Purontaka: Kolkyt(Nelkyt)viis

Pro-CK SUPERTARJOUS














Pro-CK 120 g 25,90 (37,23)

Huom. Tarjous on voimassa heinäkuun ajan.

D-vitamiini ehkäisee virusinfektioita














D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan ja muihin virustauteihin ja nopeuttaa toipumista edellyttäen, että ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on vähintään 95 nmol/l. D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa. Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt nauttimaan D-vitamiinia purkista ympäri vuoden.

Arvostetun Yale-yliopiston tutkijat mittasivat S-D-25:n talven 2009–2010 aikana 198 amerikkalaiselta ja korreloivat tuloksia ylähengitysteiden infektioiden esiintymiseen. Kävi ilmeiseksi, että vähintään 95 nmol/l D-vitamiinia seerumissa (S-D-25) ehkäisi puolet virustaudeista tutkimusajankohtana. Yli 95 nmol/l:n ryhmässä 83 % tutkituista ei sairastunut kertaakaan infektioon, kun muilla %-osuus oli 55. Suuri S-D-25-lukema liittyi myös nopeampaan toipumiseen flunssasta. Yli 95 nmol/l ryhmässä flunssa kesti keskimäärin vain 2, mutta muilla 9 päivää. Tulokset osoittivat siis, että vastustuskyky flunssia vastaan kasvaa sitä mukaa kun S-D-25 nousee. Kuitenkin 95 nmol/l näyttää olevan raja-arvo, jonka jälkeen vastustuskyky ei enää lisäänny flunssaa kohtaan. Suomessa S-D-25 on keskimäärin vain noin 40 nmol/l (ilman D-vitamiinilisää.)

Vaikutusmekanismi

Entuudestaan tiedetään, että D-vitamiini tuottaa valkosoluissa (makrofageissa) mikrobeja tappavia peptidejä, katelisiinejä. Lisäksi D-vitamiini tuottaa limakalvojen endoteelisoluissa β-defensiinejä, jotka inaktivoivat suoraan viruksia.

D-vitamiinin infektioilta suojaava vaikutus on erityisen merkittävä ikääntyvien keskuudessa, ja varsinkin laitoksissa. Vähäinen D-vitamiinin saanti yhdistettynä heikentyneeseen vastustuskykyyn voi olla jopa kohtalokas kombinaatio, huomauttavat tutkijat. He suosittelevat auringonottoa halpana ja tehokkaana keinona D-vitamiinin saamiseksi, mutta toisaalta syöpälääkärit varoittavat auringonoton vaaroista. Yhdysvaltain ihotautilääkäreiden yhdistys suositteleekin ottamaan D-vitamiinin purkista.

Sabetta JR, DePetrillo P, Cipriani RJ, et al. Serum 25-Hydroxyvitamin D and the Incidence of Acute Viral Respiratory Tract Infections in Healthy Adults. PLoS ONE 14.6.2010

Lähde: tritolonen.fi

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Vanukasryöväri liikkui Oulun yössä


















Perjantain ja lauantain välisenä yönä Mannisimperiumin varastosta anastettiin n. 1200 purkkia Protein Pudding -proteiinivanukasvalmistetta. Silminäkijöiden mukaan paikalla on nähty alle kouluikäinen tyttö. Asiasta jotain tietävät voivat otta yhteyttä Poliisi-TV:n vihjenumeroon: 0800 14 555

Lähde: Poliisi-TV

Kromipikolinaatista apua hiilarihimoihin?


















Effects of Chromium Picolinate on Food Intake and Satiety

Tutkimuksessa käytetty päiväannos oli 1000 mikrogrammaa kromia kromipikolinaattina.

Coming soon.. ProMax-6






















Tuomme elokuussa markkinoille superherkullisen proteiinivalmisteen, nimeltään ProMax-6. Tuotteen huippulaadukas proteiinisekoitus koostuu kuudesta proteiinin lähteestä: heraproteiinikonsentraatti, misellaarinen kaseiini, kalsiumkaseinaatti, hydrolysoitu heraproteiini-isolaatti, munanvalkuainen ja glutamiinipeptidit (vehnäproteiini-hydrolysaatista). Muut ainesosat ovat luontainen kermakeksiaromi, sukraloosi (maketusaine), guarkumi (sakeuttamisaine) ja karemelliväri E150c.

ProMax-6 -valmisteeseen lisätty guarkumi antaa pirtelölle miellyttävämmän (tukevamman) koostumuksen ja luontainen kermakeksiaromisekoitus antaa tuotteelle niin täyteläisen maun ettei paremmasta väliä! 100 grammassa jauhetta on proteiinia 83 g, hiilareita 3 g ja rasvaa 3 g. ProMax-6 soveltuu erinomaisesti vähähillihydraattiseksi ateriankorvikkeeksi esim. kevytmaitoon sekoitettuna. Pakkauskoko: 1,8 kg. Kuten kaikki muutkin Manninen Nutraceuticals Oy:n proteiinijauheet, ProMax-6 valmistetaan cGMP-sertifioifussa tehtaassa EU:ssa tuotetuista raaka-aineista. ProMax-6 tulee maksamaan n. 40 euroa.

Mikan matka penkkipunnerruksen SM-kisoihin - Viikot 5 & 6


















Teksti: Mika Haapalainen

Lupasin tilityksiä ja jonkinsorttista faktaa tulosten onnistumisesta vähähiilihydraattisen ruokavalion suhteen. Mittaukset on tehty ” InBody 720 kehon koostumus analyysi” -vekottimella.

Tammikuu 10. Huhtikuu 4. Kesäkuu 12.

Paino: 92,5 86,4 81,3

Rasvamassa: 22,5 13,9 10,8

Visceral Fat: +110,4 *87,2 *61,4
[A.M.:n kommentti: Viskeraalinen eli sisäelinten ympärille kertynyt rasva on erityisen haitallista. Viskeraalinen rasva korreloi mm. insuliiniresistenssin kanssa.]

Rasvaprosentti: 24,5 16,1 13,3

Lihasmassa kasvoi 0,6 kiloa (keskimmäisessä mittauksessa tulos oli 2,5 kg plussan puolella).

Olisi pitänyt joulukuun alussa käydä mittauksessa myös, mutta eipä laiskuuttani tullut käytyä. Silloinhan painoni oli n.108 kiloa jouluiloa. Eli se kaikkien kehuma atkinssin laihdutus oli aika hurja aluksi, mutta pienellä muokkausella elämäntyyliksi muuttamalla tulokset ovat olleet tasaisempia ja ainakin omasta mielestäni aika huimia.

OYS laittoi kapuloita rattaisiin, vaikkakin mieluisella tavalla. Refluksitaudin aiheuttama vatsaongelma saa vihdoin päätöksen kun sain ilmoituksen että syksyllä pääsen leikkaukseen. Eihän sieltä mitään lappua ole tullut tarkasta ajasta, mutta jos se tämän vuoden puolella kuitenkin olisi. Olenkohan liian toiveikas? Mitä nopeammin sitä parempi. Kerkeäisi kuntoutua edes jonkinlaiseen kisakuntoon. Seuraava kysymys onkin mitä mömmöjä ne mulle syöttää ja kuin kauon? Mitkä on kiellettyjä aineita ja kuinka kauan näkyvät veressä? Saako lekurin lapuilla erillislupia jne.? Kaikki nämä aiheuttaa rakkoja pikku päähäni, mutta eihän se pahasta ole. Stressitasot korkealla saa parempia treenifiiliksiä. :)

Treenien suhteen vastaan tuli pienien ongelmien rypäs heti mittauksien jälkeen. Palautumisongelmia, univaikeuksia, ärtyneisyyttä, eli monelle perus settiä. Kotosalla olevalle iskälle kun se ei ole vaihtoehto, niinpä meinasin luovuttaa keton mutta massu ja järki laittoi hanttiin. Tankkausvaihe jälleen ja miettiminen mikä mahtoi olla syy ongelmiin. Lääkitys? No se ainakin vaikuttaa vitamiinien jne. imeytymiseen. Jatkuva kramppailu ja nesteet ei oikein pysynyt sisällä toivotulla tavalla. Laskeskelin mitä pitäisi olla ja mitä puuttuu? Mitkä aiheuttaa tällaisia vaivoja? Ja hupsista taas pienien vaivojen aiheuttama suurempi kokonaisuus parani niinkin pienellä ostoksella ja lisällä kuin Pharma Mg Cit 400 g Manninen Nutraceuticals hyllystä tietenkin. Magnesium jauheena ja imeytyy todella hyvin. Yöunien ja kramppailun ongelmat loppuivat jo 2 vuorokauden sisällä. On mahtavaa kun hiki alkoi taas salilla valumaan oikein urakalla, eikä tarvetta ruokavalion muutokseen ollutkaan sen suuremmin. Eniten huolenaiheena onkin vihoitteleva etuolkapää ja halu pudottaa rasvat vieläkin alemmas vaikka se kostautuisikin voimatason kanssa. Jos nyt kerran vuosikymmenessä näyttäisi hyvältä(ainakin kaulasta alaspäin) olisi se sen arvoista!

Uusimpana mielenkiinnon kohteena olisi Riihimäen epäviralliset RAW sm-kisat elokuussa. Toivottavasti kunto kestää sinne saakka ja rohkeus riittää lähteä kokeilemaan onnea sinne kaiken tämän uhoamisen tilalle. Tavoitteena olisi mukamas kokemusta kisalavalta tai perinteisesti oma tulos ylös kisoissa. En tiedä missä pitää mennä jotta pärjäisi semmoisissa kisoissa, mutta -80 sarjaan 170 kg tavoitteena kolmannelle yritykselle. Siitä ei tingitä. Pitäisi kait tutkia ja hutkia sen verran internetin ihmeellisessä maailmassa että tietäisi ainakin sen verran nykyajan nostajien kuntoja että mennäänkö sinne puhtaasti tekemään tulosta vai nolaamaan ittensä?

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Kasapäin tuli näytteitä tehtaalta












Edit 17:10: Taas on testailtu näytteitä. Juustocroissantit oli hyviä. Ne on sellaisia juustopohjaisia naksuja (kuva alla). Yhdessä pussissa (20 g) on proteiinia 12 g, hiilareita 0 g ja rasvaa 5, 8 g. Ainesosat ovat maito, juoksute, munanvalkuainen ja suola.















Edit 16:30: Testasin juuri ekassa kuvassa olevaa minikakkua. Ei mikään erikoinen. Se on muuten paljon pienempi (28 g) kuin mitä kuvasta voisi päätellä. Uusissa patukkanäytteissä on vain 2 g sokeria ja 12 g proteiinia per patukka (36 g) sekä lisätyt vitskut, mutta ovat melko hintavia (n. 15 % kalliimpia kuin IronBar2). En ole vielä maistanut. Lisäksi tuli näyte myslipatukasta (kuva alla). Sitäkään en ole vielä maistanut. Heitin ison lounaan ennen kuin näytteet saapuivat, joten pitää odottaa mahan tyhjentymistä.

Saimme juuri kasan näytteitä uusista runsasproteiinisista välipalatuotteista: keittoja, omeletteja, minikakkuja, kastikkeita jne. Pitää viikonlopun aikana testailla.


















Noutomyymälä auki normaalisti 12.7. alkaen














Noutomyymälä avaa taas ovensa ensi maanantaina eli siis 12.7. Aukioloajat ovat samat kuin aiemminkin: 11-18. Ajo-ohjeet noutomyymälään löytyvät täältä.

torstai 8. heinäkuuta 2010

Verkkokaupassa hieman ruuhkaa


















Verkkokaupan tilausten toimitus on loman aikana hieman hidastunut. Maanantaina toimitusnopeus palautuu taas normaaliksi.