Hae tästä blogista

torstai 15. toukokuuta 2008

JOGE - Nivelten hyvinvointiin

Manninen Nutraceuticals on tuonut markkinoille uuden "niveltuotteen". Tämä JOGE -niminen tuote sisältää patentoitua, kontrolloidun molekyylipainon omaavaa kollageenihydrolysaattia (Colatech®). Noin 6 prosenttia elimistön proteiinien kokonaismassasta on kollageenia. Suuren vetolujuutensa ansiosta kollageeni antaa kudoksille mekaanista kestävyyttä. Kollageenisyitä on erityisen runsaasti jänteissä, nivelsiteissä ja jännekalvoissa.

Satunnaistetussa kaksoissokkotutkimuksessa tutkittiin 100 potilasta, jotka kärsivät polven nivelrikosta. 50 potilasta sai edellä mainittua kollageenihydrolysaattia (10 g/päivä) ja 50 potilasta sai glukosamiinisulfaattia (1,5 g/päivä) 90 päivän ajan. Tulokset osoittivat, että

1. Colatech-valmisteella on voimakkaampi kivunlievitysteho kuin glukosamiinisulfaatilla.

2. Kivunlievitys alkaa nopeammin Colatech-valmisteella kuin glukosamiinisulfaatilla.

On tärkeää huomata, että kivunlievitys johtui tässä tapauksessa polven toimintakyvyn parantumisesta. Kollageenihydrolysaatti ja glukosamiinisulfaatti eivät siis ole kipulääkkeitä. Olisi mielenkiintoista nähdä millaisia tuloksia kollageenihydrolysaatti-glukosamiinisulfaatti -yhdistelmällä saataisiin nivelongelmien hoidossa.

JOGE-valmistetta myydään 700 g:n "säästöpakkauksissa".

Ei kommentteja: