Hae tästä blogista

lauantai 12. syyskuuta 2009

Meta-analyysi vahvisti vihreän teen laihduttavan vaikutuksen


International Journal of Obesity -tiedelehdessä julkaistun meta-analyysin mukaan vihreä tee nopeuttaa laihtumista kolmen kuukauden aikana noin 1,5 kiloa. Vaikutus oli suurempi niillä henkilöillä, jotka käyttivät päivittäin alle 300 milligrammaa kofeiinia. Meta-analyysissä oli mukana kaikkiaan 11 tutkimusta.

3 kommenttia:

Mia Ahinko kirjoitti...

Ootko saanu käsiis koko artikkelia? Jos osaat sanoa, niin paljokohan EGCG:tä päivässä/kerralla oli käytössä tässä tutkimuksessa?

Juuso kirjoitti...

Moikka Mia! :) Ja Anselmo-Panda tietty myös ;)

EGCG:n annostuksilla on tutkimuksissa ollut verraten vähän vaikutusta saavutettuihin laihdutustuloksiin - mitään varsinaista annosvastetta ei siis ole löydetty. Tyypillinen tehokas annostus on ollut 300g/vrk.

Alla olevasta linkistä pääset tarkastelemaan myös tuohon meta-analyysiin sisällytettyjä EGCG-annostuksia.

http://ravintomedia.blogspot.com/2009/09/vihrealla-teella-maltillinen.html

Neonomide kirjoitti...

Tuon meta-analyysissa havaitun liian kofeiinin negatiivisen vaikutuksen voi ehkä minimoida lisäämällä teehen sitruunamehua tai limeä, mikä edellisen tapauksessa jopa viisinkertaistaa antioksidanttien imeytymisen:

http://ruohikolla.blogspot.com/2007/11/sitruuna-lis-vihren-teen-terveellisyytt.html


Itse suosin limeä, koska niitä on kätevämpi käyttää.

Tai no, jos juo teetä terveysvaikutusten vuoksi ja sietää/tykkää sitrushedelmien mausta teessä, lime/sitruuna on ehdoton juttu joka tapauksessa.