Hae tästä blogista

lauantai 12. syyskuuta 2009

Lukijakyssä rasvoista
"Yritin löytää tähän vastausta blogisi rasva-aiheista, mutten siinä kuitenkaan onnistunut.

Taustat: 31-v mies, 95kg, treenannut 10 vuotta, sali 3-4krt/vko (intensiteetti suht korkea)

Eli kysymys kuuluu paljonko sinun mielestäsi (suunnilleen, tarkasti lienee vaikea sanoa) yllä olevilla taustoilla olevan miehen pitäisi ottaa "ylimääräistä", hyvää rasvaa
(pellavansiemenöljy, kylmäpuristettu oliivi/-rypsiöljy) päivittäin, kun samalla muu ruokavalio on suhteellisen rasvaton?
Päivän ainoa rasvat tulee esim täysjyväleivästä (muutama siivu päivässä), muroista (yksi lautasellinen päivässä, ei mitään suklaamuroja), yhdestä kok. kananmunasta päivässä,
lounaalla tulevasta suurehkon ruoka-annoksen (yleensä joko broileria, kalkkunaa, possua, tai lohta) rasvasta.

Eli pystytkö neuvomaan suunnilleen paljonko hyvää rasvaa kannattaisi ottaa, ja kuinka usein ja onko ajankohdalla (esim ilta juuri ennen nukkumaan menoa) väliä?

Ja paljonkohan (millilitroissa-grammoissa) rasvaa yhdessä ruokalusikassa mahtaa olla?

Kiitoksia taas ja hyvää syksyä!"


Itse en luokittelisi pellavansiemenöljyä tai rypsiöljyä yhtään sen paremmaksi rasvaksi kuin esimerkiksi punaisen lihan rasvat. Tällaiselle luokittelulle ei yksinkertaisesti ole tieteellisiä perusteita. Ajatus on myös evoluutiobiologisesti koominen. Voit syödä kaikkia rasvoja (poislukien transrasvat) melko lailla vapaasti. Siihen voit sitten lisäksi ottaa muutaman kalaöljykapselin ja ruokalusikallisen oliiviöljyä päivittäin.

Lue myös:
Lukijakyssä: tyydyttynyt rasva ja sydänsairausriski

Ei kommentteja: