Hae tästä blogista

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Lukijakyssä: tyypin 1 diabetes ja ravintolisät
"Mitkä ovat mielestäsi tarpeelliset lisäravinteet nimenomaan 1 tyypin diabeetikolle ja eroaako ne jotenkin 2 tyypin diabeetikolle suositeltavista aineista? Ja siis ihan terveyden kannalta ja lisätautien ehkäisyn kannalta ajateltuna. Mm. Tohtori Tolonen suosittelee mielettömästi eri valmisteita diabeetikolle, mutta vähän tuntuu että ajatuksena hänellä on enemmän omien tuotteidensa mainostus..vai mitä mieltä itse olet? Toloselta kun jotain sitten yrittää kysyä ja vaatia perusteluita hänen väittämilleen, niin eihän sitä vaivauduta edes vastaamaan.
Ei sitä mielellään pistäisi turhiin lisäravinteisiin rahaa, vaikka varmasti myös monia hyödyllisiäkin tuotteita löytyy. Itsellä käytössä mm. monivitamiini, magnesium, benfotiamiini+kromi (mitä mieltä tästä?), kalaöljykapselit, c ja d vitamiinit. Sekä myös beta-alaniini, joka ilmeisesti ajanee saman asian kuin Tolosen hehkuttama karnosiini? Ruokavalio on muuten aika low-carb, eli n. 100-140g hh/vrk."


Diabeetikon ruokavaliossa keskeisintä on hiilihydraattien saannin rajoittaminen (Accurso ym. 2008). Myös kromipikolinaatti voi vaikuttaa suurina annoksina edullisesti verensokerikontrolliin. Monivitamiinit ja kalaöljy ovat myös diabeetikoille suositeltavia.

Ei kommentteja: