Hae tästä blogista

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Sekalaisia lukijakyssiä urheiluravinteista

Olen entinen amatöörivapaaottelija, sitten hajosi selkä ja ostettiin vanha talo joten nykyään olen omakotitalon rakentaja ja muutenkin "kiireinen mies". Kilpailukaudella käytin lisäravinteita tukuttain, mutta nyt harrastelijana kun treenimäärät ovat vain n. 10-14 tuntia viikossa, tarvitsisin pikaisia neuvoja lisäravinteista.
Mitä lisäravinnetta/ravinteita suosittelisit kahdesti viikossa tehtävään treeni"putkeen" joka sisältää 4,5 tuntia treeniä putkeen (kuntopiiri/puntti + thainyrkkeily + vapaaottelu)? Elikkä jotain joka antaisi potkua noihin treeneihin sekä auttaisi palautumista ja mahdollisesti maitohappojen yms. kuonien poistumista?

Tällä hetkellä lisäravinteita käytössäni:
CLA, kalaöljy, vihreä tee, monivitamiini (nämä vuoden ympäri).
ALCAR (asetyyli-L-karnitiini), r-ALA (nämä kokeilussa parin kuukauden ajan)
Sekä tietenkin palautumisjuoma ja satunnaiset proteiini-banaani-maitopirtelöt blenderissä jos ei ruoka maistu.

Beta-alaniini tuntui auttavan vapaaottelu/painihommissa mutta koska sitä pitäisi nauttia 4 annosta päivässä, en enää jaksa sen kanssa leikkiä. Voisiko sitä kuitenkin ottaa harvemmin tai vaikka vain ennen+jälkeen treenien?

4,5 h kestoisten treeniputkien aikana esim. OsmoPure plus BCAA Elite suhteellisen laimeana liuoksena. Ennen rääkkiä esim. Neuro Overdrive tai N.O.K.O. Heti kuormituksen loputtua runsaasti nestettä, proteiinia (esim. Whey Overdrive) ja hieman hiilareita (esim. OsmoPure). Beeta-alaniinin päiväannoksen voit hyvin ottaa kahteen osaan jaettuna.

1 kommentti:

J - P kirjoitti...

Tästä beta-alaniinista, saako tätä popsia päivittäin ilman mitään lisäravinnetaukoja? Siis onko haittoja tai tehokkuuden heikentymisiä tiedossa pitemmällä käyttöajalla? Glutamiinia ja leusiinia on itsellä ainakin tullut otettua ilman taukoja jo vuoden ajan...