Hae tästä blogista

tiistai 17. toukokuuta 2011

Huuhaa-Sundqvistin epätoivoiset selitykset


Christer Sundqvistin tekstiä Facebook-seinältä:

"Jouni, en ole hakoteillä tässä bio-orgaanisia vitamiineja koskevassa asiassa. Mannisen käsitys on virheellinen ja syy löytyy purkki-, purnukka ja pussibisneksestään, jota hän suojelee. Manninen on ottanut kritiikkinsä kohteeksi terveysajatt...elun vähäpätöisen uudistajan, mikä tietysti on hyvin valitettavaa. Pitämällä sanat hunajaisina, hän voisi varmistua miellyttävimmistä ja makoisammista hetkistä syödessään sanansa. Tehottomia hänen vitamiininsa eivät ole, mutta miksi myydä pelkkiä "nuolenkärkiä" kun luonnollisten bio-orgaanisten vitamiinien myötä voit myydä "koko nuolen sulkineen ja varsineen" kaikkineen. Poistin Mannisen Facebook -ystävyyden ja poistin hänen kommenttinsa Suomen suosituimmasta terveysblogista suojellakseni häntä tällä tavalla romahduttamasta uskottavuuttaan aivan totaalisesti. Sille en voi mitään, että hän jatkaa infantiilia kirjoitteluaan itse hallitsemissaan julkaisujärjestelmissään ja ystäviensä kautta tämänkin tiedon lukemista Facebookista. Ovi on auki ja ystäväni Anssi Manninen, jollaisena olen hänet aiempina vuosina oppinut tuntemaan ja monin tavoin ollut tukemassa, voi siitä astua sisään ja privaatisti kertoa mikä kenkää puristaa. Lapsellisella kiukuttelulla ei saavuteta mitään rakentavaa terveystiedottamisen saralla."

Manninen Nutraceuticals Oy myy pääasiassa yhtä vitamiinivalmistetta eli Pharma D3 -valmistetta, joka Christerin määritelmän mukaan sisältää "bio-orgaanista" D3-vitamiinia. Eli höpinät bisneksen suojelusta olivat lähinnä huvittavia. Huomatkaa, että mitään perusteluja hän ei taaskaan esitä väitteilleen, vaan yrittää muulla tapaa puolustella pseudotieteellisiä höpinöitään. Christer joutui varsin tukalaan asemaan blogissaan, sillä asiantuntijat rupesivat kritisoimaan (perusteluiden kera) hänen alkuperäistä vitamiinikirjoitustaan. Tämän vuoksi hän ne kommentit poisti. Christer on selvästikin luopunut kokonaan rationaalisesta/tieteellisestä ajettelusta populistisen roskan kustannukselta, joten kutsun häntä tästä lähtien Huuhaa-Sundqvistiksi.

Niin ja jos lapsellisella kiukuttelulla ei saavuteta mitään, niin kannattaisko Christerin sitten lopettaa se..? :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oregonin valtion yliopiston Linus Pauling Instituuttia pidetään yleisesti johtavana auktoriteettina monien vitamiinien erityisesti C-vitamiinin osalta. He eivät "yllättäen" jaa Christerin näkemyksiä:

"Natural vs. synthetic vitamin C

Natural and synthetic L-ascorbic acid are chemically identical and there are no known differences in their biological activities or bioavailabilities (101)."

Harri
PS. http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminC/

Anssi Manninen kirjoitti...

Nutr Rev. 1993 Oct;51(10):301-3.
Ascorbic acid bioavailability in foods and supplements.
Gregory JF 3rd.
Source

Food Science and Human Nutrition Department, University of Florida, Gainesville 32611.
Abstract

The bioavailability of ascorbic acid from food has been assumed to be high, but little quantitative information has been available to substantiate this assumption because of the limited precision and low statistical power of previous studies. A recent depletion-repletion study with a more effective experimental design has shown clearly that ascorbic acid bioavailability is equivalent in ascorbic acid tablets (with and without iron), orange juice, whole orange sections, and cooked broccoli. The bioavailability of ascorbic acid in raw broccoli was 20% lower, although this difference would probably have little nutritional significance in typical mixed diets.

Aaro kirjoitti...

Tässä blogissa on kyllä harvinaisen asiaton ote :) Mutta hyviä mielipiteitä ja väliin onneksi perusteltujakin. Kaikki tieto on hyväksi. Silti miettisin suoranaista henkilöityvää mollaamista, sillä ei tietääkseni ole saatu kovin positiivisia tuloksia koskaan. Parasta päivää sinulle.

Anssi Manninen kirjoitti...

"Tässä blogissa on kyllä harvinaisen asiaton ote :)"

Tämä ei olekaan mikään partiopoikien nössöblogi :) Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Jos joku puhuu potaskaa niin asiaan pitää puuttua.. ei se pään silittelyllä parane.

Anonyymi kirjoitti...

Sundqvist on monesti ja perusteettomasti mollannut Mannista ja vieläpä nimettömästi. Tällä sentään perustellusti kritisoidaan ja omalla nimellä.

Anssi Manninen kirjoitti...

Jep, Krisulla on tapana kettuilla omassa blogissaan nimettömänä. Kerran se kärähti itsensä mainostamisesta (!) ja minun haukkumisesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Asioista / näkökulmista voidaan keskustella ja niistä voidaan olla erimieltä. Mutta crisuun kohdistuvat kommentit menevät jollakintavalla yli (se ei ole fiksua käytöstä).

Anonyymi kirjoitti...

Moikkeli! Se mitä tiedän, on että Christer arvostaa Anssin tietämystä ja tekemistä. Asiantuntijakeskusteluun aina kuuluu erilaiset näkemykset ja mielipiteet, joista pitää voida "vääntää" myös julkisesti, menemättä henkilökohtisuuksiin. Kukaan meistä ei ole täydellinen, sen kummemmin asiantuntijana kuin persoonanakaan. Suvaitsevaisuutta ja joustoa tarvitaa, jotta voidaan pitkäjänteisesti edistää kaikkien yhteistä hyvää. En usko Anssin väittämiä siitä, että Christer olisi kommentoinut omaa blogiaan nimettömänä, kehunut itseään ja haukkunut Anssia. Todisteet "kärähtämisestä"?

Hyvä olisi jos loanheitto voisi hiipua ja olisitte tekin kamuja, kuten kuuluu. Ihmisen tärkein matka on mennä puolitiehen vastaan. Eikö, Anssi? ;)

Terkuin, Kari Kiviaho

Anssi Manninen kirjoitti...

"En usko Anssin väittämiä siitä, että Christer olisi kommentoinut omaa blogiaan nimettömänä, kehunut itseään ja haukkunut Anssia. Todisteet "kärähtämisestä"?"

Myönsi itsekin sen ja pahoitteli tapahtunutta. Minulla on ne e-mailit vielä tallessa..

Anssi Manninen kirjoitti...

Ja Christer postasi blogiinsa julkisen anteeksipyynnön asian tiimoilta. Mutta asia on loppuunkäsitelty.