Hae tästä blogista

tiistai 24. toukokuuta 2011

Thermal Care -tuotteita myynnissä lähipäivinä

Thermal Care on tuotesarja kivun tehokkaaseen fysiologiseen itsehoitoon. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että kylmähoitoa käytetään äkillisten (akuuttien) vammojen hoitoon, kun taas lämpöhoitoa käytetään pitkittyneiden (kroonisten) vaivojen hoitoon, joihin ei liity akuutissa vaiheessa olevaa tulehdusta. Kysy tarvittaessa lääkäriltäsi neuvoa. Lääkärin konsultoiti on erityisen tärkeää silloin, kun henkilöllä on verenkiertohäiriöitä

Thermal Care -kylmä/lämpöpakkaukset ovat saatavilla lähipäivinä Mannisen noutomyymälästä ja verkkokaupasta. Tuotteiden pintamateriaali on erittäin kestävää ja miellyttävä tuntuista. Pakkaukset voidaan lämmittää sellaisenaan mikroaaltouunissa tai kuumassa vedessä ja jäähdyttää pakastimessa tai jääkaapissa.

Pakkausten sisällä on glyserolin ja veden muodostama geeli. Pakastimessa pakkaus saattaa jäätyä kovaksi (lähinnä alle -20 asteen pakkasessa). Pakkaus tosin pehmenee nopeasti ja on taas muovattavissa haluttuun muotoon. Jäätyminen kovassa pakkasessa johtuu siitä, että Thermal Care ei sisällä jäätymisenestoainetta. Tuotteiden valmistaja ei halunnut käyttää jäätymisenestoainetta turvallisuussyistä, sillä esimerkiksi etyyliglykoli on hyvin myrkyllinen aine. Thermal Care onkin turvallinen esimerkiksi perheissä, joissa on pieniä lapsia tai kotieläimiä.

Akuutteihin vammoihin soveltuu hyvin Thermal Care Pikakylmäpakkaus. Se on nopeasti viilenevä kertakäyttöinen kylmäpakkaus, jonka soisi löytyvän jokaisen urheilijan/kuntoilijan laukusta.

Thermal Care -tuotteiden kuluttajaesite (pdf)

Kylmähoito
Kylmä aiheuttaa pienten verisuonten supistumista ja hidastaa aineenvaihduntaa kudoksessa, jolloin kudoksen hapentarve pienenee (1). Tutkimusten mukaan polveen kiinnitetty jääpussi vähentää alueen valtimoverenkiertoa 38 %, pehmytkudosten verenkiertoa 26 % ja luussa tapahtuvaa aineenvaihduntaa 19 % (2). Kylmän on havaittu vähentävän kipua aistivien reseptorien aktiivisuutta sekä alentavan hermojen johtumisnopeutta (3). Kylmähoidolla voidaan vähentää myös lihaksen supistumista esimerkiksi lihaksen krampatessa (1). 

Suomennettu tiivistelmä artikkelista "Kylmähoito akuuteissa nilkan nyrjähdyksissä". 

Lämpöhoito
Lämpö aiheuttaa kudoksissa verisuonten laajenemista ja siitä johtuvaa kapillaarivirtauksen lisääntymistä (4). Kapillaaripaineen noustessa hapen, ravinteiden ja valkosolujen kulkeutuminen kudokseen kasvaa sekä imunestekierto vilkastuu. Kutisviskeraalisen refleksin johdosta verisuonet laajenevat myös muualla samasta segmentistä hermotuksensa saavissa kudoksissa. Lämpötilan noustessa kudoksen aineenvaihdunta vilkastuu. Kudoslämpötilan nosto yhdellä asteella lisää aineenvaihduntaa paikallisesti 10 - 15 % (5). Tämä auttaa kudosta esimerkiksi paranemisprosessissa, jolloin sekä anaboliset että kataboliset reaktiot nopeutuvat ja aineenvaihdunnassa tarvittavat ja vapautuvat tuotteet saadaan nopeasti kuljetettua kudokseen sekä sieltä pois. Lämpö lisää kollageenin joustavuutta ja parantaa näin kudosvenyvyyttä, rentouttaen lihaksia ja edesauttaen lihasjännitysten laukeamista. Lämmön vaikutuksesta on havaittu myös nivelten liikkuvuuden paranemista (6, 7). 

Suomennettu tiivistelmä artikkelista "Akuutin alaselkäkivun lämpöhoito selkävyöllä osoittautui selvästi tehokkaammaksi kuin ibuprofeeni tai parasetamoli"

Suomennettu tiivistelmä artikkelista "Lämpövyön käyttö vähentää rasituksen jälkeistä viivästynyttä alaselkäkipua".

Ei kommentteja: