Hae tästä blogista

perjantai 6. toukokuuta 2011

MANIA! -valmisteen tarkat tuotetiedot


















MANIA! 
Amplify Mental Focus, Performance & Strength!

Oululainen ravintolisien ja erityisruokavaliovalmisteiden markkinoija Manninen Nutraceuticals Oy on lanseerannut markkinoiden tehokkaimman tehonlisääjän. MANIA! -valmisteen tieteellisesti kehitetty koostumus parantaa vireystilaa, estää lihasten happamoitumista ja lisää rasvavarastojen käyttöä energiaksi. Lisäksi MANIA! -valmisteen aminohapot vaikuttavat edullisesti fyysisen kuormituksen aikaansaamiin hormonaalisiin vasteisiin ja estävät immuniteetin heikentymistä. MANIA! sisältää myös keskeiset elektrolyytit. Tuote ei sisällä keinotekoisia aromeja tai väriaineita. MANIA! on makeutettu sukraloosilla ja makuna on villi mustaherukka. Kuten kaikki muutkin Manninen Nutraceuticals Oy:n jauhesekoitukset, MANIA! -valmistetaan GMP-sertifioidussa lääketehtaassa EU:ssa tuotetuista raaka-aineista.

Aktiiviaineet per annos (20 g):

Arginiini-alfa-ketoglutaraatti 3 000 mg

Arginiini-AKG on kahdesta arginiinimolekyylistä ja yhdestä alfa-ketogluraattimolekyylistä koostuva suola. Arginiini ja alfa-ketoglutaraatti ovat typpioksidin ja polyamiinien esiasteita respektiivisesti. Näillä yhdisteillä on lukuisia metabolisia tehtäviä. AKG:tä on jo pitemmän aikaa käytetty postoperatiivisten potilaiden parantumisen nopeuttamiseksi. AKG:n on havaittu lisäävän kasvuhormonin ja insuliinin kaltaisen kasvutekijän I:n (IGF-I) eritystä.   

Sitrulliinimalaatti (CitruPure) 2 600 mg

Sitrulliini on ureakierron keskeinen välituote. Ureakierrolla tarkoitetaan reaktiosarjaa, jossa ammoniakki muutetaan virtsa-aineeksi eli ureaksi. MANIA! -valmisteeseen lisätty sitrulliini on sitrulliinimalaattina (L-sitrulliini-DL-malaatti). Malaatti on sitruuna-happokierron välituote, jonka oletetaan toimivan synergistisesti sitrulliinin kanssa.  Sitrulliinimalaattia on jo pitemmän aikaa kuvattu tieteellisessä kirjallisuudessa väsymystä estäväksi yhdisteeksi. Itse asiassa sitrulliinimalaatti on Espanjassa myynnissä oraalisena lääkkeenä (Stimol) käyttöaiheena astenia (väsymys, voimattomuus, heikkous). Esimerkiksi jalkapallojoukkue Sevillan tiedetään käyttävän Stimol -valmistetta.

Sitrulliinimalaatin vaikutusmekanismeja ei tarkkaan tunneta, mutta suorituskykyä parantava vaikutus saattaa välittyä mm. seuraavien mekanismien välityksellä:
  1. Sitrulliinimalaatti voi vähentää fyysisen kuormituksen aikaista ammoniakkipitoisuuden nousua (hyperammonemia). Kuten aiemmin jo todettiin, sitrulliini on ureakierron keskeinen välituote; ureakierrolla tarkoitetaan reaktiosarjaa, jossa ammoniakki muutetaan virtsa-aineeksi eli ureaksi. Sitrulliinimäärän nousu kiihdyttää ureasykliä ja siten tehostaa ammoniakin poistoa. Kovatehoinen fyysinen kuormitus voi nostaa hetkellisesti veren ammoniakkipitoisuuden korkeammalle kuin maksasairauksissa, mikä johtaa ammoniakin lisääntyneeseen sisäänottoon aivoihin. Hyperammonemian aiheuttama aivotoiminnan häiriintyminen heikentää fyysistä suorituskykyä. Hyperammonemia heikentänee suorituskykyä myös perifeeristen mekanismien välityksellä.
  1. Sitrulliinimalaatti lisää bikarbonaatin takaisinimeytymistä munuaisissa. Bikarbonaatilla on keskeinen tehtävä elimistön nesteiden pH:n säätelyssä. Bikarbonaatti on elimistön tärkein puskuriyhdiste eli se estää tehokkaasti pH:n laskua (happamuutta). Kovatehoisen fyysisen kuormituksen tiedetään laskevan elimistön pH:ta. 
  1. Sitrulliinimalaatti voi tehostaa sitruunahappokiertoa. Sitruunahappokierto on solujen mitokondrioissa tapahtuva monivaiheinen prosessi, jossa vapautuu runsaasti energiaa (aerobinen energiantuotto). Malaatti on sitruunahappikierron viimeinen välituote. Sitruunahappokierron viimeisessä reaktiossa malaatti muuttuu oksaloasetaatiksi, jonka pitoisuus on yksi keskeisimmistä aerobista energiantuottoa säätelevistä tekijöistä. 
  1. Sitrulliinimalaatti voi lisätä typpioksidin (NO) tuotantoa. Tämä lisäys voisi – ainakin teoriassa – johtaa parantuneeseen verenvirtaukseen ja sitä myötä tehostuneeseen hapen ja ravintoaineiden kuljetukseen työskenteleviin luustolihaksiin.

MANIA! -valmiste sisältää kliinisesti testattua CitruPure -sitrulliinimalaattia.

Beta-alaniini (BetaPure) 2 000 mg

Beeta-alaniini nostaa tehokkaasti lihassolujen karnosiinipitoisuuttaa. Karnosiini toimii lihassolujen sisäisenä puskurina hidastamalla pH:n laskua, jolloin urheilusuoritusta kyetään jatkamaan samalla intensiteetillä pidempään. MANIA! -valmiste sisältää kliinisesti testattua BetaPure -beeta-alaniinia.

L-tyrosiini 1 000 mg 

L-tyrosiini on noradrenaliinin ja adrenaliinin esiaste. L-tyrosiinia käytetään muun muassa Yhdysvaltain armeijassa ylläpitämään sotilaiden mentaalista suorituskykyä. 

Kofeiini 75 mg

Kofeiinin positiivinen vaikutus sekä mentaaliseen että fyysiseen suorituskykyyn on hyvin dokumentoitu. Kofeiini vähentää lihaskipua kovatehoisen urheilusuorituksen aikana sekä vähentää fyysisen kuormituksen aiheuttamaa lihasarkuutta. Kofeiini ei järkevinä määrinä vaikuta haitallisesti urheilijoiden nestetasapainoon. Mainittakoon, että kahvilla ei ole samaa vaikutusta fyysiseen suorituskykyyn kuin puhtaalla kofeiinilla. Kofeiini aiheuttaa jo suhteellisen pieninä yliannoksina myrkytystilan, joten kofeiinipitoisten tuotteiden käyttöohjeita on syytä noudattaa.

L-tauriini 1 200 mg

L-tauriini mm. tehostaa kofeiinin piristävää vaikutusta. Kofeiinin mentaalista suorituskykyä parantava vaikutus välittyy lähinnä purinergisten reseptoreiden kautta ja tauriini moduloi ko. reseptoreita.

L-glutamiini 2 200 mg

Glutamiini on tärkeä polttoaine immuunijärjestelmän nopeasti jakautuville soluille. Kovatehoinen fyysinen kuormitus voi aiheuttaa glutamiinin "puutosta" kahdella tapaa: 1) glutamiinin synteesi vähenee; ja 2) glutamiinin sisäänotto maksaan ja immuunijärjestelmän soluihin lisääntyy. Niinpä glutamiinilisä voi ehkäistä kuormituksen haitallisia vaikutuksia immuunijärjestelmään.

L-lysiini 1 000 mg

Guaranauute 500 mg

Guarana (Paullinia cupana) on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva pieni puu tai pensas. Kasvin nimi tulee guarani-heimosta, joka on käyttänyt sitä lisäämään suorituskykyä metsästysretkillä. Guarana sisältää kofeiinin lisäksi mm. teofylliiniä ja teobromiinia. MANIA! -valmisteen sisältämä guaranauute sisältää 22 % kofeiinia (110 mg/annos).

Siperian Ginsenguute 500 mg

D-glukoosi 4 901 mg

Natriumsitraatti 200 mg

Kaliumbikarbonaatti 67 mg

Muut ainesosat: luontainen mustaherukka-aromi, makeutusaine (sukraloosi), väriaine (punajuurijauhe). Pakkauskoko: 800 g (40 annosta). VAROITUS: Korkea kofeiini-pitoisuus (185 mg/annos). Ei suositella lapsille, raskaana oleville henkilöille tai kofeiiniherkille henkilöille. Markkinoija: Manninen Nutraceuticals Oy, Hajottamotie 11, 90620 Oulu. Valmistettu GMP-sertifioidussa lääketehtaassa. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen voi kokeilla ja ottaa 10g tauriinia illalla ennen nukkumaan menoa ja katsoa piristääkö vai rentouttaako..

Anssi Manninen kirjoitti...

Eihän tauriini yksinään piristä, mutta se tehostaa kofeiinin piristävää vaikutusta.