"Jonkinverran laktoosivammaisena olen kiinnittänyt huomiota siihen että tuotteiden
laktoosipitoisuus on usein mainitsematta ja vaikeasti selvitettävissä.
Laktoosi-intolerantti ei voi luottaa sanallisiin arvioihin
Selkeä TAULUKKO, jossa mukana laktoosipitoisuus, fenyylialaniini, pähkinä, maito yms.
ja elintarvikelisäaineet E-alkuiset, olen kuullut että jotkut E lisäaineet
pöhöttäisivät. Markkinoilla lienee myös atsoväriaineellisia tuotteita. Muistaakseni olivat kiellettyjä esim. karkeissa ennen EU:ta ja sallimisesta nousi kohu.
Mitä suuremman kertaerän ostaa sitä tarkemmin haluaa tietää mahdolliset
haitta-aineet ja tuotteen sopivuuden, tärkeää huomioiden edullisiin suureriin
perustuvan myyntistrategianne.
Nuo miljardisosaan asti viedyt puhtausmittaukset toimivat jonkinaikaa - mutta
maallikoille niiden tarkkuus kääntyy turhantarkkuudeksi ja vähemmän ultrapuhdas
maistuu.
Allergisoivat aineet ja esim. laktoosi eivät eivät kärsi tästä rapauttavasta
ilmiöstä vaan pysyvät yhtä haitallisina eikä puhtaan tuotteen löytänyt viitsi
umpimähkään kokeilla tutkimatonta koska riski on koko ostoerän käyttökelvottomuus.
Jätin käyttämättä markkinoiden parhaat tarjoukset kummankin overdriven kohdalta, lienee kaikkein suosituin tuotekategoria suomessa, koska laktoosista ei
tietoa...näin tekevät myös muut intolerantit, joita iso osa potentiaalisista
ostajista."
Manninen Nutraceuticals Oy noudattaa tarkasti Suomen lainsäädäntöä myös tuotteiden pakkausmerkintöjen osalta.
Tarkkoja laktoosimääriä ei ole ilmoitettu kaikkien tuotteiden etiketeissä. Tähän tullaan kiinnittämään huomiota jatkossa. Pakkausmerkinnöissä ei ilmoiteta, että heraproteiini tulee maidosta, sillä suurin osa potentiaalista kuluttajista sen jo tietää.
Niiden tuotteiden pakkausmerkinnöissä, joissa yhtenä ainesosana on aspartaami, lukee "Sisältää fenyylialaniinin lähteen". Kyseessä on lakisääteinen varoitus. Sama koskee varoitusta mahdollisista pähkinäjäämistä IronBar2 -proteiinipatukoissa. Aspartaamia sisältävien tuotteidemme aspartaamimäärät ovat minimaalisia ja taatusti turvallisia.
Lisäaineet on luonnollisesti ilmoitettu aineosaluettelossa E-koodien kera. Eräissä poikkeustapauksissa ei käytetä E-koodia, vaan lisäaineen nimi on ilmoitettu kokonaisuutena. Tällainen poikkeus on emulgointiaineena käytettävä soijalesitiini, joka on mainittu koko nimellä potentiaalisen allergeenin (soija) vuoksi. Pelkkä E-koodi kertoisi vain, että kyseessä on lesitiini, mutta ei sen alkuperää. E-koodin poisjättämiselle on siis tässä tapauksessa selvä peruste.
Itse en ole koskaan ymmärtänyt hyväksyttyihin lisäaineisiin liittyvää vouhotusta. Esimerkiksi IronBar2 -patukassa on säilöntäaineena sorbiinihappoa (E200), joka estää mm. sienten kasvun. Eli sen lisääminen tuotteeseen tekee siitä turvallisemman, ei suinkaan vaarallisemman. Kyseessä on fysiologisesti inertti rasvahappo, joka hajoaa kehossa ja jota keho käyttää hyväkseen. Sorbiinihappoa käytetään yleisesti mm. margariinissa, majoneesissa, salaateissa, juustoissa, kalavalmisteissa, lihavalmisteissa, hedelmätuotteissa, juomissa, makeisissa ja leivonnaisissa. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti mm. pihlajanmarjoissa ja lakoissa. IronBar2 -patukassa on myös hapettumisenestoaineena askorbiinihappoa (E200) eli siis C-vitamiinia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti