Hae tästä blogista

perjantai 5. joulukuuta 2008

Lukijakyssä: Proteiinien imeytymiskinetiikka

Moi,

Kysellääs vielä, kun pääsin vauhtiin.
Onko jossain tutkimuksia...tietenkin on, mutta voitko valaista: Minkälaisia käytännön eroja mahalaukusta eteenpäin siirtymisessä ja imeytymisessä on havaittu normaalilla proteiinilla ja esipilkotulla? Eräs tuttu väitti kivenkovaan, ettei eroa juuri olisi ja nyt sitten tietenkin olis kiva näyttää joku tutkimus, missä osoitetaan jotain vastakkaista. Näkyykö nää vaikutukset myös käytännössä labran lisäksi?

Kiitos avusta!


Jos verrataan ei-hydrolysoitua ja hydrolysoitua heraproteiinia, niin ero imeytymisnopeudessa on varsin pieni. Eroa pienentää myös proteiinin nauttiminen tyhjään mahaan. Imeytymisnopeuden merkitys on epäselvä lihasanabolian kannalta. Sillä lienee merkitystä vain urheilusuorituksen ympärillä tapahtuvassa ravitsemuksessa. Tutkimukset, joissa nautitaan hidasta tai nopeaa proteiinia ja sen jälkeen paastotaan muutama tunti, osoittavat hitaan proteiinin tukevan tehokkaammin proteiinisynteesiä. Tällaisillä tutkimusasetelmilla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä normaalin urheiluravitsemuksen kanssa.

Lue myös:
Lukijakysymys (hera vs. raejuusto)

Ei kommentteja: