Hae tästä blogista

keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Lukijapalaute: Lääkkeet ja lisäravinteet urheilussa -kirja

Kiitos kirjavinkistä. Tuli kirja hankittua mutta melko vaikealukuinen joiltain paikoin.

Jotkut kirjan luvut tai osiot ovat suhteellisen vaikeaselkoisia - ainakin henkilöille, joilla ei ole perustiedot biologiasta ja kemiasta hanskassa. Kirja kaipaisikin jonkimoisen yhteenvedon em. aiheista kirjan hengen mukaisesti (samaan tyyliin kuin esim. Sports Nutrition - An Introdution to Energy Production and Performance -kirjassa, mutta lisäksi hieman farmakologian alkeita). Itsekin havaitsin norjalaisten kirjoittaman fysiologian perusoppikirjan lyhyen kemian/fysiikan yhteenveto-osion hyödylliseksi opintoja aloittaessani (kotimaisten kirjoittajien oppikirjassa ei ollut vastaavaa). Olihan aiemmista opinnoistani vuosikausia. Tällaisten yhteenvetopätkien lukeminen on omien kokemusteni mukaan paljon mielekkäämpää, sillä niihin on koottu juuri oman alan kannalta keskeisimmät konseptit suhteellisen yksinkertaisesti esitettynä.

Yritän ehtiä kirjoittaa Joulun aikaan blogiini "lyhyen oppimäärän" biologiasta ja kemiasta urheiluravitsemuksen näkökulmasta, josta lukijat voivat käydä tarvittaessa "lunttaamassa".

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos palautteesta. Olet oikeassa. Lähtökohtana oli tehdä kirja farmasian opiskelijoille sekä muille liikunta- ja ravitsemusalan ihmisille joilla jo on pohjaa. Tästä syystä jotkin kohdat jäi ehkä vaikeiksi.

Jos uusi painos tulee, täytyy ottaa kaikki tähän mennessä saatu palaute huomioon!

T: Juha Hulmi

veteraaniurheilija kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin Juha, että kaikki tähän mennessä kirjasta saatu palaute on syytä ottaa huomioon. Lääkkeet ja lisäravinteet -kirja on hyvä!

Kauheasti mahdollista kaupallisuutta anteeksi pyydellen huomautan, että Anssin peräänkuuluttamaa yksinkertaista sanomaa urheilijan ravinnosta, olen yrittänyt väsätä kokoon noin 7 vuoden aikana vaatimattomaan teokseeni "Tutkimustietoa urheilijan ravinnosta". Olen havainnut, että joistakin asioista on lähes mahdotonta kirjoittaa riittävän yksinkertaisesti.

Kiinnostaa kovasti nähdä mitä Anssi saa aikaiseksi aiheesta!

Anonyymi kirjoitti...

Veteraaniurheilijan teoksessa on paljon hyvää infoa urheilijan ravinnosta ja pätkät ovat pääsääntöisesti helppolukuisia.
A;

Anonyymi kirjoitti...

Älä Chrisse vähättele. Työ jota teet ihmisten terveyden hyväksi on todellista "laupiaan samarialaisen" työtä. Ja teoksesi ja kirjoituksesi ovat kaukana "vaatimattomasta" :) Suosittelen kaikille tutustumaan!

Terveisin Juha Hulmi