Hae tästä blogista

lauantai 6. joulukuuta 2008

Proteiinit, aminohapot ja ruoanotto









Potier ja kumppanit julkaisivat juuri katsausartikkelin proteiinien ja aminohappojen merkityksestä ruoanoton säätelyssä Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care -tiedelehdessä. Artikkeli ei tarjonnut mitään mullistavaa, mutta alla ultralyhyt yhteenveto:

1. Runsaasti proteiinia sisältävä ruokavalio lisää kylläisyyttä, parantaa kehonkoostumusta ja helpottaa painonhallintaa.

2. "Superaminohapon" pallille tuoreissa tutkimuksissa nostettu leusiini on ilmeisesti keskeisessä asemassa myös ruoanoton säätelyssä. Leusiinin on nimittäin osoitettu muduloivan energian ja ravintoaineiden sisäänottoa sääteleviä sensorireittejä hypotalamuksessa.

Lue myös:
Paras dieettitutkimus tähän mennessä?
Norton ja leusiini
Leusiinin antikataboliset vaikutukset
Leusiini aktivoi satelliittisoluja

Ei kommentteja: