Hae tästä blogista

maanantai 4. tammikuuta 2010

Meta-analyysi: CLA lisää rasvatonta kehonmassaa














Applied Physiology, Nutrition and Metabolism -tiedelehdessä julkaistun meta-analyysin mukaan konjugoitu linolihappo (CLA) lisää hieman rasvatonta massaa ihmisillä. Lisäys oli 0.3 +/- 0,7 kg. Meta-analyysissä oli mukana 18 plasebo-kontrolloitua tutkimusta. Samaiset tutkijat julkaisivat aiemmin meta-analyysin, jonka mukaan CLA vähentää kehonrasvoja ihmisillä. CLA siis vaikuttaa edullisesti myös ihmisten kehonkoostumukseen, mutta teho ei ole niin suuri kuin jyrsijöillä. Hiirulaisilla raportoitiin 1997 varsin dramaattisia tuloksia: "Mice fed CLA-supplemented diet exhibited 57% and 60% lower body fat and 5% and 14% increased lean body mass relative to controls (P < 0.05)."

Meta-analyysi ei ole varsinainen uusi tutkimus, vaan siinä yhdistellään tilastollisin menetelmin useiden samankaltaisten tutkimusten tulokset.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei muutako Pulkkina tätäki kamaa suomeen:)

speedy paassanen kirjoitti...

Eikös tämäkin nyt sitten johdu siitä, että jyrsijöillä on enemmän ruskeaa rasvaa kuin ihmisillä?

Anonyymi kirjoitti...

Anssi: Mitä mieltä olet sida cordifoliasta käytöstä dietin yhteydessä? Esim. http://www.discount-supplements.co.uk/shopexd.asp?id=6994

Löytyykö tutkimuksia jotka antais osviittaa tehokkuudesta / tehottomuudesta?

Anssi Manninen kirjoitti...

Ihan turha rasvanpolton kannalta tämä ns. efedriinitön efedra

Anonyymi kirjoitti...

Tätä osasi vähän epäilläkin.. Muistaakseni kyseisestä tuotteesta oli joskus myös "efedriinillinen" versio, mutta taitaa olla nykyisin kiellettyjen myyntilistalla?

Minkälainen teho on esim. kofeiini (esim. 200mg) + vihreäteeuute (esim. 800mg) kombolla rasvanpolton kannalta (verrattuna vaikkapa tuohon "vanhaan" efedriinilliseen sidaan?