Hae tästä blogista

lauantai 23. tammikuuta 2010

Uutuuskirja: Urheiluravinteet












Lähipäivinä pitää ruveta oikein olan takaa työstämään WSOY:lle tietokirjaa urheiluravinteista. 250-300 painosivua pitäisi olla valmiina 15.9. mennessä. En ole vielä sanaakaan kirjoittanut, mutta alustavia suunnitelmia mm. sisällön jaon ja kuvituksen suhteen olen jo tehnyt. Jokainen kirjaluku alkaa kattavalla johdannolla, jossa selitetään yksityiskohtaisesti mutta helppolukuisesti aiheeseen liittyvä fysiologis-biokemiallinen "peruskaura".

Sen jälkeen käydään yksitellen läpi eri ravinteita tuoreimpaan tutkimusnäyttöön pohjautuen. Sinne tänne nakataan myös "Kliininen nurkka", jossa käsitellään - kuten nimestäkin voi päätellä - hieman kliinisempiä juttuja. Kyseiseen nurkkaan tulee juttua esimerkiksi siitä, miten kreatiinia sisältävän tuotteen käyttö vaikuttaa munuaisten toimintaa selvittävään biomarkkeriin. Tai miten kalaöljy vaikuttaa rasitusastmaan. Yksi helppo aihe olisi muuten se, että miten tyydyttyneet rasvat vaikuttavat ateroskleroosi-riskiin. Ei mitenkään.

Kirja pohjautuu 100-prosenttisesti tieteelliseen näyttöön, eikä johtavia "auktoriteetteja" kumarrella suotta. "Oon kuka oon, teen mitä teen..tyydy en ikinä puolikkaaseen.. en valmiita reittejä kulje vain koska sen pitäisi olla niin". Jari Sillanpää kuvasikin hyvin mottoni. :-)

Maanantaina käyn hakemassa lääkiksen kirjastosta viitisenkymmentä oppikirjaa oheislukemistoksi. Tuoreimpia tiedeartikkeleita olen jo jonkin aikaa keräillyt, mutta on hyvä olla käsillä myös uusimmat painokset oppikirjoista perus-faktojen tarkastuksia varten. Laittelen myöhemmin blogiini lyhyitä näytepätkiä käsikirjoituksesta.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko arviota milloin kirja olisi myynnissä?

Anssi Manninen kirjoitti...

Vaikea arvioida tällä hetkellä, kun kirja on vielä niin pahasti kesken. Ollut niin paljon muita hommia hoidettavana päivästä toiseen..

Anonyymi kirjoitti...

Pistähän vauhtia siihen touhuun. :)