Hae tästä blogista
perjantai 1. tammikuuta 2010
Lukijakyssä: Soijalesitiini ja proteiinijauheet
Miksi melkein kaikkiin proteiinijauheisiin on lisätty soijalesitiiniä?
Soijalesitiini on elintarviketeollisuudessa kaikkein suosituin emulgointiaine. Emulgointiaine vähentää pintajännitystä kahden keskenään sekoittumattoman aineen välillä. Proteiinijauhe, johon ei ole lisätty soijalesitiiniä, tuppaa tarttumaan pintoihin kiinni (esim. jauhesekoittimessa). Kuluttajan kannalta oleellista on emuloigoidun (instantoidun) proteiinijauheen selvästi helpompi liukenevuus nesteeseen. Soijalesitiini on yleensä valmiiksi lisätty proteiinijauhe-säkkeihin valmistajan toimesta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti