Hae tästä blogista

maanantai 12. lokakuuta 2009

Magnesiumsitraatti

















Suunnitelmissa on lanseerata magnesiumsitraattitabletit isossa purkissa (esim. 300 tablettia). Äänestä aiheen tiimoilta oikeassa yläkulmassa.

Magnesiumin tehokkaan imeytymisen kannalta keskeisintä on suolamuodon liukoisuus, sillä magnesiumin täytyy olla liuenneena imeytyäkseen. Orgaaninen magnesiumsitraatti liukenee erityisen hyvin mahalaukussa riippumatta mahan pH-arvosta. Yhteen tablettiin olisi tarkoitus laittaa noin 125 mg magnesiumia. Magnesiumsitraattivalmisteisiin ei voi paljoa suurempaa määrää magnesiumia sisällyttää, sillä vedetön magnesiumsitraatti sisältää vain noin 16,4 prosenttia magnesiumia.

Monivitamiini-mineraalivalmisteissa on usein magnesiumin lähteenä epäorgaaninen magnesiumoksidi. Se on halpaa ja magnesiumpitoisuus on selvästi suurempi kuin magnesiumsitraatilla. Magnesiumoksidin liukoisuus on kuitenkin hyvin heikko jopa happamassa ympäristössä (Lindberg ym. 1990). Magnesiumsitraatin biologinen hyväksikäytettävyys on ylivertainen magnesiumoksidiin ja aminohappokelatoituun magnesiumiin verrattuna (Walker ym. 2003).

Ei kommentteja: