Hae tästä blogista

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Diabetesliiton ravitsemus-propaganda ja Keisarin uudet vaatteet










Monta monituista vuotta sitten eli keisari, joka piti uusista kauniista vaatteista niin hirveästi, että kulutti kaikki rahansa koreuksiin. Ei hän välittänyt sotilaistaan eikä teatterista eikä viitsinyt ajella puistossa muuten kuin näytelläkseen uusia vaatteitansa. Joka tunti hän vaihtoi takkia, ja kun muissa maissa sanottiin: kuningas on valtionneuvostossa, sanottiin tässä maassa: "Keisari on vaatekomerossa."

Näin alkaa meidän kaikkien tuntema satu Keisarin uudet vaatteet. Ja näin se loppuu:

Mutta eihän hänellä ole vaatteita ensinkään! sanoin pieni lapsi. Herranen aika, kuulkaa nyt, mitä tuo viaton lapsi sanoo! virkkoi lapsen isä, ja sanoja kuiskattiin suusta suuhun. - Hänellä ei ole vaatteita ensinkään! huusi vihdoin koko kansa. Keisarin selkää karmi, sillä hänestäkin kansa oli oikeassa, mutta hän ajatteli:- Kyllä minun täytyy kestää tämä loppuun asti. Ja hän ojentui entistä ylpeämmäksi ja kamariherrat kantoivat laahusta, jota ei ollut ensinkään.

Diabetesliiton propagoimista ravitsemusohjeista voisi sanoa samaa. Eihän niillä ole tieteellistä pohjaa ensinkään! Kukaan vaan ei kehtaa sitä sanoa ääneen. Vuodesta toiseen samaa saissea suoltavat, vaikka kontrolloidut kliiniset tutkimukset osoittavat säännönmukaisesti ko. ruokavaliomallin surkeimmaksi hoitotasapainon kannalta. Eikö joku puolueeton taho puhalla peliä jo poikki?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onko muka olemassa joku puolueeton taho?

Anonyymi kirjoitti...

Kauankohan vielä menee, että ko. liiton henkilökunta saa kenkää ja roimat vahingonkorvaus syytteet peräänsä ?