Hae tästä blogista

lauantai 2. toukokuuta 2009

MyoReco FAQ

















Mitä MyoReco sisältää ja millaisessa pakkauksessa sitä myydään?

MyoReco sisältää seuraavia ainesosia lueteltuna painon mukaan alenevassa järjestyksessä:
glukoosipolymeerit (OsmoPure™), D-glukoosi, ultrasuodatettu heraproteiinikonsentraatti (WheyPure™), entsymaattisesti hydrolysoitu heraproteiinikonsentraatti (HydroPure™), kreatiinimonohydraatti (CMPure™), emulgointiaine (soijalesitiini), askorbiinihappo, DL-alfa-tokoferyyliasetaatti, nikotiiniamidi, natriumseleniitti, kalsium-D-pantotenaatti, pteroyylimonoglutamiinihappo, syanokobalamiini, pyridoksiinihydrokloridi, tiamiinihydrokloridi, riboflaviini, kromi-(III)-kloridiheksahydraatti, luontainen metsämarja-aromi.

MyoReco:n keskimääräinen ravintosisältö per 100 g jauhetta on seuraavalainen:
Proteiinia 30 g*
Hiilihydraatteja 61 g
Rasvaa 0,7 g
*josta lisättyä kreatiinimonohydraattia 5 g

Keskimääräiset mikroravintoaineiden pitoisuudet per 100 g jauhetta (lueteltuna ainoastaan lisätyt mikroravintoaineet):
B1-vitamiini (110%); B2-vitamiini 1,6 mg (110%); niasiini 19,8 mg (110%); B6-vitamiini 2,42 mg (121%); foolihappo 330 μg (165%); pantoteenihappo 4,4 mg (74%); B12-vitamiini 3,3 μg (330%); C-vitamiini 66 mg (110%); E-vitamiini 11 mg (110%); kromi 55 μg (#); seleeni 55 μg (#). % = % vuorokautisen saannin vertailuarvosta. # = vuorokautisen saannin vertailuarvoa ei ole määritelty.

Tuotetta myydään 3 kg:n muovipurkissa.

Miten MyoReco eroaa Anabolic Overdrive HC:stä?

Toisin kuin Anabolic Overdrive HC, MyoReco ei sisällä lisättyä leusiinia ja glutamiinia. Lisäksi MyoReco sisältää hieman enemmän hiilihydraatteja kuin Anabolic Overdrive HC. Myös proteiinikoostumus on hieman erilainen. Suuremman hiilihydraattipitoisuuden vuoksi MyoReco soveltuu erinomaisesti urheilijoille, jotka harjoittelevat erittäin paljon. Anabolic Overdrive HC on suunnattu pääasiassa voimailijoille.

Mihin MyoReco:n palautumista nopeuttava vaikutus perustuu?

Perinteisesti termi ”palautuminen” on tarkoittanut hiilihydraatti- ja nestevarastojen täyttämistä harjoittelun jälkeen. Nyttemmin on ruvettu kiinnittämään – ihan syystäkin – enemmän huomiota proteiinimetaboliaan. Kovan harjoittelun jälkeen elimistössä vallitsee ns. katabolinen tila. Tällä tarkoitetaan sitä, että lihasproteiinien hajoaminen on suurempaa kuin niiden synteesi, eli ollaan siis negatiivisessa proteiinitasapainossa. Katabolinen tila pitää kääntää mahdollisimman nopeasti anaboliseksi tilaksi, jotta lihakset voivat ylipäätänsä vahvistua. Tämä ei missään tapauksessa onnistu pelkkiä hiilihydraatteja nauttimalla (esim. Gatorade, Powerade). Hiilihydraateilla voidaan kyllä vähentää lihasproteiinien hajoamista (kataboliaa), mutta niillä ei voida lisätä lihasproteiinien synteesiä (anaboliaa). Harjoituksen jälkeen pitää siis nauttia sekä proteiinia että hiilihydraatteja. Hieman yksinkertaistettuna voidaan todeta, että proteiinit (aminohapot) huolehtivat lihasten vahvistamisesta, kun taas hiilihydraattien pääasiallinen tehtävä on glykogeenivarastojen täyttäminen (glykogeeni on hiilihydraatin varastomuoto elimistössä).

Ravitsemuksen ajoitus on tärkeää harjoittelun aiheuttamien anabolisten vaikutusten maksimoinnissa. Esimerkiksi Cribb ja työtoverit raportoivat heraproteiinihydrolysaatti-hiilihydraatti-kreatiini -yhdistelmän nauttimisen ennen ja jälkeen voimaharjoittelun edistävän lihasvoiman- ja massankasvua merkitsevästi tehokkaammin kuin samaisen yhdistelmän nauttiminen muina aikoina. Pääsyy tähän lienee se, että harjoittelu lisää verenvirtausta työskenteleviin luustolihaksiin ja sitä myötä tehostaa ravinteiden sisäänottoa lihassoluihin. Myös glykogeenin uudismuodostuminen on nopeampaa, kun ravinteiden otto aloitetaan pikaisesti harjoittelun päätyttyä. Tällä on merkitystä erityisesti niille, jotka harjoittelevat kaksi kertaa päivässä.

Kuten sanottua, katabolinen tila pitää kääntää mahdollisimman nopeasti anaboliseksi tilaksi, joten nopeasti imeytyvät ainesosat ovat valttia palautusjuomia koostettaessa. MyoReco:n sisältämät heraproteiinit nostavat nopeasti veren aminohappopitoisuuksia. Heraproteiinit sisältävät luonnostaan runsaasti leusiiniaminohappoa, joka on lihasten palautumiselle erityisen tärkeä aminohappo.

(Huom. Eräät urheiluravinnemarkkinoijat yrittävät johtaa kuluttajia harhaan mainitsemalla mainosteksteissään tuotteen proteiineissa luonnostaan esiintyvän leusiinin ja/tai glutamiinin määrän. Leusiinin luonnollinen pitoisuus on kaikissa heraproteiineissa käytännössä sama. Proteiinijauheen luonnollista glutamiinipitoisuutta ei yleensä edes tiedetä, vaan aminohappoprofiilissa ilmoitetaan glutamiinihapon ja glutamiinin yhteismäärä glutamiinihapon kohdalla. Tämä johtuu siitä, että laboratorioanalyysin happohydrolyysi muuttaa glutamiinin glutamiinihapoksi. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että eläinproteiinissa ilmoitetusta glutamiinihappomäärästä on noin 50 % glutamiinia. Kaiken lisäksi eräät markkinoijat vielä listaavat nämä pitoisuudet "tuplana" eli ravintosisällön kohdalla mainitaan ensin proteiinipitoisuus (johon sisältyy tietysti kaikki luonnostaan esiintyvät aminohapoa) ja sen jälkeen erikseen leusiinin ja/tai glutamiinin määrä. Tämä on yksiselitteisesti Suomen elintarvikelainsäädännön vastainen käytäntö.)

MyoReco sisältää myös kreatiinimonohydraattia. Kreatiini ei varsinaisesti nopeuta palautumista, mutta sen säännöllinen käyttö parantaa fyysistä suorituskykyä suurentamalla lihasten kreatiinifosfaattipitoisuutta. Tuotteen hiilihydraattilähteinä toimivat glukoosi ja matalan molekyylipainon omaavat glukoosipolymeerit, jotka nostavat nopeasti veren glukoosi- ja insuliinipitoisuutta. Tämä johtaa sekä antikataboliseen että glykogeenin uudismuodostusta stimuloivaan vaikutukseen. Myös kreatiinin siirtyminen lihassoluihin tehostuu.

Miten MyoRecoa käytetään?

Sekoita n. 80-100 g jauhetta haluamaasi määrään vettä ja juo välittömästi harjoittelun jälkeen. Tuotetta voidaan nauttia myös ennen harjoitusta ja sen aikana.

Sisältääkö MyoReco laktoosia, soijaa, gluteiinia tai makeutusaineita?

MyoReco sisältää minimaalisesti laktoosia, joten valtaosa laktoosi-intolerantikoista voi käyttää tuotetta ilman minkäänlaisia ongelmia. MyoReco sisältää hyvin pienen määrän soijaa, joka tulee emulgontiaineena käytettävästä soijalesitiinista. MyoReco ei sisällä lainkaan gluteiinia tai keinotekoisia makeutusaineita.

1 kommentti:

Hapa kirjoitti...

voisin kommentoida tähän MYOreco jauhoon että onpas pirun toimiva palautejuoma!
Voin sanoa että kaikkea on vuosien varrella tullut kokeiltua ja litkittyä paljon ja tämä on tähän mennessä paras. Ei jää hölskymään vatsaan ja imeytyy että hulirumpsis vaan ja palauttaa vireän ja hyvän olon eli hoitaa sen minkä lupaa. Sisältää ne aineet mitä pitää puhtaassa muodossa ja Makukin on erinomainen vaikka se - makuasia - onkin niin pidän tästä "rakeisesta" mausta erittäin paljon. aion jatkaa tämän käyttöä.