Hae tästä blogista

lauantai 30. toukokuuta 2009

Runsas omega-3 rasvahappojen saanti ei edistä laihtumista

Omega-3 rasvahappojen tiedetään vaikuttavan edullisesti verenkiertoelimistöön. Innokkaimmat omega-kolmosten kannattajat ovat myös ehdottaneet, että omega-3 rasvahapot edistäisivät laihtumista. Näin onkin tapahtunut useissa jyrsijätutkimuksissa, mutta mitä tapahtuu ihmisillä?

Tätä selvitti erittäin huolella tehty tutkimus Washingtonin yliopistolla. 16 viikon kestoisessa tutkimuksessa kaikki koehenkilöiden ateriat annettiin koehenkilöille tutkijoiden toimesta ja niiden nauttimista seurattiin päivittäin. Toisen ryhmän ruokavalio sisälsi runsaasti omega-3 rasvahappoja, kun taas toinen ryhmä noudatti muutoin identtistä ruokavaliota paitsi, että sen rasvahappokoostumus oli erilainen. Tulokset osoittivat, että runsas omega-3 rasvahappojen saanti ei vaikuta millään tavalla kehon painoon tai koostumukseen.

Case closed.

Mario Kratz, Holly S. Callahan, Pamela Y. Yang, Colleen C. Matthys, David S. Weigle Dietary n-3-polyunsaturated fatty acids and energy balance in overweight or moderately obese men and women: a randomized controlled trial Nutrition & Metabolism 2009, 6:24 (29 May 2009)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mut entäs kalasta saaty omega 3 , siinä voi olla muita mitkä käynnistää rasvaaineen vaihduntaa ja ainaka tolon omas tutkimuksee oli sanonu et poistaa sisäistä rasvaa . e-epal on sellanen vaikutus tolosen artikelis