Hae tästä blogista

maanantai 25. toukokuuta 2009

Hydroxycut-laihdutusvalmisteet vedetään pois markkinoilta myös kotimaassa


















Suomen Lääkärilehden verkkouutisten mukaan Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on saanut tiedon Suomessa todetusta maksavauriosta, jossa vaurion aiheuttajaksi epäillään Hydroxycut-ravintolisää. Tuote oli ostettu ulkomailta.

USA:n lääke- ja elintarviketurvallisuusviranomainen FDA on julkaissut verkkosivuillaan varoituksen, jonka mukaan Hydroxycut-ravintolisävalmisteiden käyttö tulee lopettaa heti vakavien haittavaikutusepäilyjen vuoksi. Hydroxycut-valmisteiden epäillään aiheuttaneen useita maksavaurioita.

Varoitus koskee Iovate- ja Muscle Tech-tuotemerkeillä myytäviä Hydroxycut-valmisteita, joiden valmistaja on Iovate Health Sciences, Oakville, Ontario ja joiden jakelijana toimii Iovate Health Sciences USA Inc.

Tuotteiden valmistaja on vapaaehtoisesti USA:ssa vetänyt tuotteet pois markkinoilta. Tuotteissa on useita ainesosia ja tuotteiden koostumus on muuttunut useita kertoja, joten vielä ei ole pystytty selvittämään, mikä mahdollisen maksavaurion aiheuttaa.

Evira kehottaa kuluttajia lopettamaan Hydroxycut-valmisteiden käytön ja palauttamaan ne myyjälle. Kuluttajia kehotetaan hakeutumaan lääkärin vastaanotolle, jos heillä esiintyy maksavauriolle tyypillisiä oireita, kuten ruokahalun heikkenemistä, pahoinvointia, oksentelua, vatsakipua, väsymystä, virtsan tummumista tai ihon kellertymistä.

Suomessa Hydroxycut-valmisteita myydään pääasiassa verkkokaupoissa. Evira on ollut yhteydessä suomalaisiin verkkokauppoihin, jotka ovat varotoimenpiteenä vetäneet tuotteet pois markkinoilta ja tulevat tiedottamaan siitä kuluttajille. Kuluttajat voivat kysymyksissään kääntyä tuotteen myyjän puoleen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

onko mitään tietoa että onko esim. fastin tai leaderin tuotteilla mitään mahdollisia sivuvaikutuksia, en usko että on mutta parempi varmistaa?!?