Hae tästä blogista

lauantai 2. toukokuuta 2009

Anabolic Overdrive Hardcore FAQ














Mitä Anabolic Overdrive HC sisältää ja millaisessa pakkauksessa sitä myydään?

Anabolic Overdrive HC sisältää seuraavia ainesosia lueteltuna painon mukaan alenevassa järjestyksessä:
entsymaattisesti hydrolysoitu heraproteiini-isolaatti (HydroISO™), glukoosipolymeerit (OsmoPure™), D-glukoosi, L-leusiini (LeuPure™), L-glutamiini (GLNPure™), kreatiinimonohydraatti (CMPure™), N-karbamyyliglutamaatti (ArgiSyn™), vähärasvainen kaakaojauhe, emulgointiaine (soijalesitiini), aromi (vanilliini), askorbiinihappo, DL-alfa-tokoferyyliasetaatti, nikotiiniamidi, natriumseleniitti, kalsium-D-pantotenaatti, pteroyylimonoglutamiinihappo, syanokobalamiini, pyridoksiinihydrokloridi, tiamiinihydrokloridi, riboflaviini, kromi-(III)-kloridiheksahydraatti.

Anabolic Overdrive HC:n keskimääräinen ravintosisältö per 100 g jauhetta on seuraavalainen:
Energiaa 1558 kJ / 371 kcal
Proteiinia* 39 g
Hiilihydraatteja 52 g
Rasvaa 0,8 g
*josta lisättyä leusiinia 5,5 g, lisättyä glutamiinia 5,5 g ja kreatiinimonohydraattia 5,5 g.

Keskimääräiset mikroravintoaineiden pitoisuudet per 100 g jauhetta (lueteltuna ainoastaan lisätyt mikroravintoaineet):
B1-vitamiini (110%); B2-vitamiini 1,6 mg (110%); niasiini 19,8 mg (110%); B6-vitamiini 2,42 mg (121%); foolihappo 330 μg (165%); pantoteenihappo 4,4 mg (74%); B12-vitamiini 3,3 μg (330%); C-vitamiini 66 mg (110%); E-vitamiini 11 mg (110%); kromi 55 μg (#); seleeni 55 μg (#). % = % vuorokautisen saannin vertailuarvosta. # = vuorokautisen saannin vertailuarvoa ei ole määritelty.

Tuotetta myydään 2,73 kg:n muovipurkissa ja 5 kg:n paperisäkissä.

Mihin Anabolic Overdrive HC:n palautumista nopeuttava vaikutus perustuu?

Perinteisesti termi ”palautuminen” on tarkoittanut hiilihydraatti- ja nestevarastojen täyttämistä harjoittelun jälkeen. Nyttemmin on ruvettu kiinnittämään – ihan syystäkin – enemmän huomiota proteiinimetaboliaan. Kovan harjoittelun jälkeen elimistössä vallitsee ns. katabolinen tila. Tällä tarkoitetaan sitä, että lihasproteiinien hajoaminen on suurempaa kuin niiden synteesi, eli ollaan siis negatiivisessa proteiinitasapainossa. Katabolinen tila pitää kääntää mahdollisimman nopeasti anaboliseksi tilaksi, jotta lihakset voivat ylipäätänsä vahvistua. Tämä ei missään tapauksessa onnistu pelkkiä hiilihydraatteja nauttimalla (esim. Gatorade, Powerade). Hiilihydraateilla voidaan kyllä vähentää lihasproteiinien hajoamista (kataboliaa), mutta niillä ei voida lisätä lihasproteiinien synteesiä (anaboliaa). Harjoituksen jälkeen pitää siis nauttia sekä proteiinia että hiilihydraatteja. Hieman yksinkertaistettuna voidaan todeta, että proteiinit (aminohapot) huolehtivat lihasten vahvistamisesta, kun taas hiilihydraattien pääasiallinen tehtävä on glykogeenivarastojen täyttäminen (glykogeeni on hiilihydraatin varastomuoto elimistössä).

Ravitsemuksen ajoitus on tärkeää harjoittelun aiheuttamien anabolisten vaikutusten maksimoinnissa. Esimerkiksi Cribb ja työtoverit raportoivat heraproteiinihydrolysaatti-hiilihydraatti-kreatiini -yhdistelmän nauttimisen ennen ja jälkeen voimaharjoittelun edistävän lihasvoiman- ja massankasvua merkitsevästi tehokkaammin kuin samaisen yhdistelmän nauttiminen muina aikoina. Pääsyy tähän lienee se, että harjoittelu lisää verenvirtausta työskenteleviin luustolihaksiin ja sitä myötä tehostaa ravinteiden sisäänottoa lihassoluihin.

Kuten sanottua, katabolinen tila pitää kääntää mahdollisimman nopeasti anaboliseksi tilaksi, joten nopeasti imeytyvät ainesosat ovat valttia palautusjuomia koostettaessa. Hydrolysoidut eli osittain esipilkotut proteiinit ja vapaat aminohapot imeytyvät nopeimmin ja näin ollen soveltuvat erinomaisesti palautusjuomiin. Anabolic Overdrive HC sisältää sekä hydrolysoitua heraproteiini-isolaattia että vapaita aminohappoja (leusiini, glutamiini ja kreatiini). Leusiini on haaraketjuinen aminohappo, joka toimii lihasanabolian keskeisenä säätelijänä. Glutamiini vähentää kovan fyysisen kurmituksen jälkeistä lihaskataboliaa sekä saattaa ehkäistä kuormituksen haitallisia vaikutuksia immuniteettiin. Kreatiini ei varsinaisesti nopeuta palautumista, mutta sen säännöllinen käyttö parantaa fyysistä suorituskykyä suurentamalla lihasten kreatiinifosfaattipitoisuutta.

(Huom. Eräät urheiluravinnemarkkinoijat yrittävät johtaa kuluttajia harhaan mainitsemalla mainosteksteissään tuotteen proteiineissa luonnostaan esiintyvän leusiinin ja/tai glutamiinin määrän. Leusiinin luonnollinen pitoisuus on kaikissa heraproteiineissa käytännössä sama. Proteiinijauheen luonnollista glutamiinipitoisuutta ei yleensä edes tiedetä, vaan aminohappoprofiilissa ilmoitetaan glutamiinihapon ja glutamiinin yhteismäärä glutamiinihapon kohdalla. Tämä johtuu siitä, että laboratorioanalyysin happohydrolyysi muuttaa glutamiinin glutamiinihapoksi. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että eläinproteiinissa ilmoitetusta glutamiinihappomäärästä on noin 50 % glutamiinia. Kaiken lisäksi eräät markkinoijat vielä listaavat nämä pitoisuudet "tuplana" eli ravintosisällön kohdalla mainitaan ensin proteiinipitoisuus (johon sisältyy tietysti kaikki luonnostaan esiintyvät aminohapoa) ja sen jälkeen erikseen leusiinin ja/tai glutamiinin määrä. Tämä on yksiselitteisesti Suomen elintarvikelainsäädännön vastainen käytäntö.)

Tuotteen hiilihydraattilähteinä toimivat glukoosi ja matalan molekyylipainon omaavat glukoosipolymeerit, jotka nostavat nopeasti veren glukoosi- ja insuliinipitoisuutta. Tämä johtaa sekä antikataboliseen että glykogeenin uudismuodostusta stimuloivaan vaikutukseen. Myös kreatiinin siirtyminen lihassoluihin tehostuu. Anabolic Overdrive HC sisältää lisäksi N-karbamyyliglutamaattia (NCG), joka lisää arginiinin synteesiä elimistössä. Tämä johtaa veren arginiini- ja kasvuhormonitasojen nousuun. Koe-eläimillä NCG stimuloi tehokkaasti lihasproteiinianaboliaa. Toisin kuin arginiini, NCG kestää hyvin maha-suolikanavassa tapahtuvaa metaboliaa.

Miten Anabolic Overdrive HC:tä käytetään?

Sekoita n. 80-100 g jauhetta haluamaasi määrään vettä ja juo välittömästi harjoittelun jälkeen. Tuotetta voidaan nauttia myös ennen harjoitusta ja sen aikana.

Sisältääkö Anabolic Overdrive HC laktoosia, soijaa, gluteiinia tai makeutusaineita?

Anabolic Overdrive HC sisältää minimaalisesti laktoosia, joten valtaosa laktoosi-intolerantikoista voi käyttää tuotetta ilman minkäänlaisia ongelmia. Anabolic Overdrive HC sisältää hyvin pienen määrän soijaa, joka tulee emulgontiaineena käytettävästä soijalesitiinista. Anabolic Overdrive HC ei sisällä lainkaan gluteiinia tai keinotekoisia makeutusaineita.

2 kommenttia:

slc kirjoitti...

Mites tämän tuotteen maku? Onko nimensä mukaisesti HC :)

Anonyymi kirjoitti...

Maku on OK. :)

AM