Hae tästä blogista

keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Robert Young















Erään kotimaisen lehden toimittajan lähdekritiikki oli unohtunut, kun Robert Young -nimisestä puoskarista oli tehty juttua. Tämän pellen mukaan ihminen ei voi käyttää hyväkseen eläinproteiinia, vaan lihakset kasvaa lehtivihreällä. Onhan käsittämätöntä saissea. Young esiteltiin lehdessä tohtorina ja todellisena tiedemiehenä. Hän on tosiaan USA:ssa "ansainnut" kolme ei-akreditoitua "tohtorin tutkintoa" kirjekursseilla.

Young on ollut useammankin kerran oikeudessa puoskaroinnista. Yhdestä näistä tapauksista Young oli "neuvonut" syöpää sairastavaa naista lopettamaan kemoterapian ja sen sijaan "hoitamaan" sairauttaan Youngin antamilla ravintolisilla. Mitähän kyseisen naisen päässä oli liikkunut, kun hän oli päättänyt lopettaa syöpätautien erikoislääkärin määräämien lääkkeiden käytön. Ilmeisesti hän oli ollut vakuuttunut Youngin "asiantuntemuksesta" kolmen "tohtoritutkinnon" vuoksi. Vakavasti sairaiden potilaiden tapauksissa nämä feikkiasiantuntijat voivat olla kirjaimellisesti hengenvaarallisia.

Kotisivunsa mukaan hän on myös ensimmäisena onnistunut parantamaan ykköstyypin diabeteksen. Tällaista "läpimurtoa" ei tietenkään kannata julkaista jossain tunnetussa tiedelehdessä. Nettisivulla on kuvattu tämä "lääketieteellisesti dokumentoitu" parantuminen. Voi tsiisus mitä saissea. Kyseessä on tietysti ollut kakkostyypin diabetes. Eihän sitä ykköstyypin diabetesta oltu edes diagnosoitu. Eli verensokeriarvot lähti laskuun, kun ruokavalion "way too many carbohydrates" rajoitettiin. No shit, Sherlock?!

Youngin ja muiden pellejen kauppaama "live blood analysis" on täyttä saissea. Täydentävän lääketieteen professori Edzard Ernst summasi asian hyvin:

"Seeing one's own blood cells on a video screen is, admittedly, a powerful experience. It gives patients the impression of hi-tech, cutting edge science combined with holistic care. And impressed patients are ready to part with a lot of money. American websites explain how a practitioner can make $100,000 (£57,000) annually by purchasing the equipment necessary for performing LBA. The bulk of this money is made not through charging for the test itself but by selling expensive nutritional supplements to the patient with the promise that these will correct whatever abnormality has been diagnosed.

In other words, patients are potentially cheated three times over. First, you are diagnosed with a "condition" you don't have; then a lengthy and expensive treatment ensues; and finally the bogus test is repeated and you are declared "improved" or "back to normal."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

...luin jutun tuostä häiskästä uusimmasta BODAUS lehdestä. Melkoista potaskaa lehti päästää sivuilleen...