Hae tästä blogista

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Lukijakyssä: Urasibolin turvallisuus











Onko toi Urasibol turvallista käyttää?

Urasibol -valmisteen vaikuttavan aineen LD50 on 64 500 mg/kg rotilla oraalisesti annettuna, joten tuotetta voidaan pitää hyvin turvallisena. LD50 on annos, joka tappaa puolet koe-eläimistä kokeen aikana. Vertailun vuoksi mainittakkoon, että kofeiinin LD50 on rotilla 192 mg/kg, sakkaroosin eli pöytäsokerin 29 700 mg/kg ja askorbiinihapon eli C-vitamiinin 11 900 mg/kg. Mielenkiintoisena kuriositeettina mainittakoon, että "myrkkykäärmeiden" pistämien aineiden LD50-arvo on käsittämättömän alhainen. Esimerkiksi Hydrophis melanosoma -nimisen käärmeen tuikkaamaan aineen LD50 on vain 0,082 mg/kg lihakseen pistettynä. Jos halutaan ruveta saivartelemaan, niin käärmeen pistos ei välttämättä mene lihakseen asti. Ihon alle samainen arvo on 0.11 mg/kg.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Urasibol siis tehostaa rna:n synteesiä solussa, vaikuttaako se siis kaikkien kudosten proteiinisynteesiin. Esim. haavojen parantumiseen ihossa.

Anonyymi kirjoitti...

Haavojen parantumisen nopeuttamiseen sitä käyttävät ainakin Venäjällä.
AM

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä turvallisuus on mielestäni laajempi käsite kuin LD50. Kyllä aina voi olla vaarallista vaikka siihen ei kuolekkaan. Onko muuta dataa esim. aineen maksatoksisuudesta?

Anonyymi kirjoitti...

Jep, LD50 kertoo lähinnä yhdisteen akuutista toksisuudesta. Ko. yhdiste ei ole vaikuttanut tutkimukissa maksa-arvoihin.

AM