Hae tästä blogista

perjantai 19. kesäkuuta 2009

Hiilarit ja diabetes


























Sain yllätyksekseni ilmaiskopion Obesity and Diabetes -nimisestä akateemisesta kokoomateoksesta. Kirjan takana on joukko Harvardin lääkiksen asiantuntijoita. Kuopion yliopiston rehtorin Matti Uusituvan kritiikitöntä hiilihydraattien ihannointia on vaikea käsittää. Kirjoittajat eivät nimittäin ole lainkaan innostuneita runsashiilihydraattisesta "terapiasta", mikä tunnetusti nostaa triglyseridejä ja laskee HDL:ää. Mutta mitäpä Harvardin asiantuntijat tietäisivät asiasta Uusitupaan verrattuna. Well, ainakaan kukaan heistä ei ole sokeritehtaan tutkimusäätiön hallituksen puheenjohtaja Uusituvan tavoin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kun muistat tuon sokeriteollisuuden ottaa esille ja sitten taas toisaalta itse olet proteiinikauppias.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on myynnissä tuotteita, joiden hiilaripitoisuus vaihtelee välillä 1-95 %.

AM

Neonomide kirjoitti...

Vehnä hiilarinlähteenä vieläpä nostaa pientä LDL:ää, joka verisuonille vaarallisinta kaikista.