Hae tästä blogista

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Lukijakyssä: Diabeetikkourheilija ja urheilujuoman koostumus

Voiko ykköstyypin diabeetikko käyttää teidän tulossa olevaa valmisjuomaa (Anabolic Overdriver) ihan samaan tapaan kuin tavallaisia urheilujuomia?

Periaatteessa kyllä. Anabolic Overdrive -valmisteen sisältämä proteiini ei lieemmin vaikuta sen sisältämien hiilihydraattien imeytymiseen. Itse asiassa juoman proteiini voi vaikuttaa edullisesti verensokerikontrolliin. On kuitenkin syytä olla erityisen tarkkana verensokerikontrollin kanssa silloin, kun käytettävää tuotetta vaihdetaan. Tämä sen vuoksi, että tuotteiden hiilihydraattikoostumus - ja sitä myötä glykemiavaste - vaihtelee jonkin verran. Sama koskee tietysti myös insuliinivalmisteen ja pistopaikan vaihtamista.

Jos diabeetikkourheilija suunnittelee tekevänsä kovan puolen tunnin kestoisen lenkin (50 % Vo2maxista), joka polttaa 300 kilokaloria, hänen pitäisi nauttia n. 1,25 g hiilaria per minuutti eli yhteensä n. 37,5 g korvatakseen kuormituksen aikana hapetetun (poltetun) glukoosin (olettamuksena on, että ko. kuormituksen aikana puolet energiasta saadaan glukoosista).

Ei kommentteja: