Hae tästä blogista

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

CLA+ Strong vedetään markkinoilta


Valtakunnallisissa päivittäistavarakaupoissa, luontaistuotekaupoissa ja internetissä myynnissä ollut CLA+ Strog -ravintolisä vedetään pois markkinoilta. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan tuote sisältää uuselintarvikeasetuksen vastaisesti konjugoidun linolihapon (CLA) etyyliesterimuotoa.

CLA:n etyyliesterimuoto luokitellaan uuselintarvikkeeksi ja sen katsotaan kuuluvaksi uuselintarvikeasetuksen piiriin. Sen saattaminen markkinoille edellyttää, että tuotteen turvallisuus varmistetaan ja tuotteelle haetaan uuselintarvikeasetuksen mukainen lupa. Eviran mukaan CLA+ Strong -ravintolisälle ei ole haettu uuselintarvikeasetuksen edellyttämää lupaa, eikä tuotteen turvallisuudesta kuluttajille ei ole riittävästi tietoa.

Ravintolisän suomalainen valmistuttaja J&R Fitness Store Oy on jo vetänyt tuotteen pois markkinoilta ja tiedottanut asiasta jälleenmyyjilleen ja asiakkailleen. Koska tuotteen raaka-ainetoimittaja on ulkomainen yritys, asiasta on tehty myös RASFF-ilmoitus EU:n yhteiseen järjestelmään. (Ruokatieto)


Lähde: Ruokatieto Uutispalvelu 24.11.2009

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan toi etyyli muoto lie sitte tehokkaampaa/toimivampaa..

Anonyymi kirjoitti...

usklataako noita enää käytt.. hitsi, vasta ostin 3 purkkia ja kokeilu on alussa....