Hae tästä blogista

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

D-aspartiinihappo lisää testotasoa


Tämän planeetan eliöt hyödyntävät pääasiassa L-muotoisia aminohappoja, mutta myös D-muotoisilla aminohapoilla on eräitä tehtäviä elimistössä. D-aspartiinihappoa muodostuu elimistössä, kun aspartaattirasemaasi -niminen entsyymi muuttaa L-aspartiinihapon D-aspartiinihapoksi. Tätä muokkausta tapahtuu muun muassa kiveksissä. Tuoreessa tutkimuksessa annettiin 23 miehelle 3,2 g D-aspartiinihappoa päivässä 12 päivän ajan. 20 miestä sai plaseboa eli lume-tuotetta. D-aspartiinihappo nosti testosteronitasoa noin kolmanneksella.

Italialainen lääkeyhtiö Pharmaguida markkinoi "tuhkamunille" Dadavit -nimistä tuotetta, joka sisältää 3,2 g D-aspartiinihappoa per päiväannos.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi et ole ottanut itse myyntiin d-aspartiinihappoa sisältäviä tuotteita?Onko tuotteen käytöstä muuten pelkoa dopingtesteissä,kilpaurheilumielessä??

Anssi Manninen kirjoitti...

Jos tulee näyttöä ko. yhdisteen suorituskykyä tai kehonkoostumusta parantavasta vaikutuksesta niin sitten kyllä otetaan myyntiin..

Lasse kirjoitti...

Onko tuotteen nauttimisajankohdalla väliä, vai voiko sen juoda vaikka aamupirtelössä kreatiinin ja beta-alaniinin kyytipoikana?

Anssi Manninen kirjoitti...

Tutkimuksessa DAA:ta on annettu aamupalan yhteydessä. Meidän DAA-valmisteessa on myös ZMA:ta, jota on suositelut otettavaksi ennen nukkumaan menoa, mutta sen voi mielestäni ottaa myös ihan hyvin aamulla.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! En löytänyt keskustelua suoraan teidän proteiinilisistä niin laitanpa kysymykseni tänne :) Eli minkälainen on proteiinilisienne Manninen Nutraceuticals(hydroISO,Whey ovedrive)aminohappo pitoisuudet. Käsittääkseni on 8:n välttämätöntä aminohappoa ja noin 10 muuta, mitä yleensä ovat lisänneet moniin proteiinilisiin. En ole löytänyt proteiinienne aminohappokoostumusta. Aiheesta olen lukenut, mutta koska en ole alan ammattilainen, on tietoni vajaavaiset. Voisitko valistaa minua:) Sana vapaa, jos kirjoitat jokusen lauseen yleensäkin aminohapoista, käyttö, tarve, imeytyminen, hyödyt, haitat jne uskon, että tuttuja asioita.
Kiitos
T: juha

Anssi Manninen kirjoitti...

Heran luontainen aminohappokoostumus on aina hyvin samanlainen eli sitä on ihan turha listata etikettiin.