Hae tästä blogista

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Kofeiini termogeenisempi kuin vihreäteeuute ja tyrosiini

Tuoreen tutkimuksen mukaan kofeiini lisää energiankulutusta enemmän kuin vihreäteeuute ja tyrosiini, raportoivat tanskalaistutkijat European Journal of Clinical Nutrition -tiedelehdessä. Kerta-annokset olivat seuraavanlaiset: kofeiini 50 mg, tyrosiini 400 mg ja vihreäteeuute 500 mg. Oheisessa kuviossa näkyvät näiden kolmen tuotteen sekä plasebon vaikutus energiankulutukseen (kJ/4 h). Kuten voit nähdä, jo 50 mg:n kofeiiniannos sai aikaiseksi tilastollisesti merkitsevän (**) lisäyksen energiankulutuksessa (17 kcal per 4 h). Myös tyrosiini ja vihreäteeuute lisäsivät hieman energiankulutusta. Tuotteet otettiin ennen aamupalaa.

Tutkijat selvittivät lisäksi näiden tuotteiden vaikutusta energianottoon. Siinä tyrosiini ja vihreäteeuute pärjäsivät kofeiinia paremmin, jos laihdutus on tavoitteena. Tyrosiini ja vihreäteeuute vähensivät energianottoa 8 %, kun taas kofeiini vähensi vain 3 %. Tutkijat huomauttivat, että vihreäteeuutteen tarkka koostumus ei ollut tietossa: "In the present study the relative contribution of the specific catechin isomers was not known. This may explain the lack of thermogenic response."

PS. Muutamia kofeiinia sisältäviä tuotteita Manninen Nutraceuticals Oy:n valikoimassa: Pure Caffeine, Caffeine 200 mg, Fire Storm, Neuro Overdrive

Ei kommentteja: