Hae tästä blogista

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Kofeiini+EGCG lisää selvästi energiankulutustaVihreäteeuutteen tärkein vaikuttava aine on epigallokatekiinigallaatti (EGCG). EGCG estää katekoli-o-metyylitransferaasi -nimisen (COMT) entsyymin toimintaa. COMT hajottaa noradrenaliinia, joten sen toimintaa estettäessä veren noradrenaliinipitoisuus pysyy suurempana pidemmän aikaa. Noradrenaliini on tärkeä "rasvanpoltto-hormoni" ja perusaineenvaihdunnan säätelijä.

Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan kofeiini-EGCG -yhdistelmä lisää selvästi energiankulutusta. Päivittäinen kofeiiniannos oli 600 mg jaettuna kolmeen kerta-annokseen. Oheisessa kuviossa näkyvät EGCG-päiväannokset ja niiden vaikutus (kofeiiniin yhdistettynä) vuorokautiseen energian-kulutukseen. Kuten voit helposti nähdä, erot eri annosten välillä olivan varsin pieniä, mutta ero plaseboon (lumetuotteeseen) oli selvä. Suurinta EGCG-annosta saaneet polttivat 197 ylimääräistä kilokaloria vuorokaudessa ja pienintä saaneet 158 kilokaloria.

Vuorokautinen energiankulutus määritettiin suoraan ns. metabolista kammiota käyttämällä. Kyseessä on erikois-valmisteinen miniasunto, jossa koehenkilö oleskelee kuin tavallisessa asunnossa koko tutkimuksen ajan (kuva metabolisesta kammiosta). Yleensä metabolisessa kammiossa on yksi ikkuna ulos ja yksi tutkijoiden suuntaan. Kammiossa on myös normaali vessa. Vakiovarustukseen kuuluu myös liikkeentunnistin. Koehenkilöiden liiallinen "riehuminen" nimittäin on yksi keskeisimmistä sekoittavista tekijöistä.

Mitä nämä tulokset tarkoittavat käytännössä? Well, voit teoriassa vähentää kilon kehonrasvoja 36 päivässä suurinta annosta käytettäessä. Pienintä annosta käytettäessä tähän tarvittaisiin 40 päivää.

Kofeiini-EGCG -yhdistelmä nosti hieman sekä systolista että diastolista verenpainetta.

Pakollinen tuotepuffi:
Fire Storm verkkokaupassa

Ei kommentteja: