Hae tästä blogista

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kolmiloikkaaja Mannistalliin


Teksti: Essi Lindgren

Olen 20-vuotias Oulun Pyrintöä edustava maajoukkuekolmiloikkaaja . Päälajini kolmiloikan ohella hyppään myös pituutta ja juoksen silloin tällöin pikamatkoja. Viime kesänä voitin kolmiloikassa alle 20-vuotiaiden PM-pronssia ja SM-kultaa ja tänä talvena samassa lajissa sisäratojen SM-kultaa alle 23-vuotiaiden sarjassa. Nuorten sarjoista minulla on myös useita muita SM-mitaleja ja maaotteluedustuksia.

Pitkä treenikausi alkaa nyt olla takana ja innolla sekä jännityksellä odotankin jo ensimmäisiä kisoja. Treenikausi ei ole sujunut täysin ongelmitta sillä vasemmassa polvitaipeessa sekä alaselässä on ollut rasitusvammaa ja oireet eivät ole vieläkään täysin poissa. Vaivat eivät tietenkään voi olla vaikuttamatta harjoitteluun, mutta siitä huolimatta nopeus ja voima ovat kehittyneet. Parannettavaa on vielä kuitenkin huimasti niin nopeudessa, voimassa kuin hyppytekniikassakin. Takana on myös kolmen viikon treenileiri Portugalin Monte Gordossa, jossa suurin osa suomalaisista maajoukkueyleisurheilijoista leireilee. Ulkomaalaisista huipustakin moni oli tänä keväänä valinnut leirikohteekseen juuri Monte Gordon. Lämpimässä harjoittelu oli piristävää ja teki minulle hyvää niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan ja kroppa on toivotunlaisessa kunnossa, aloitan kilpailukauteni 13.6. Äänekosken kolmiloikkakisassa. Kisaan osallistuu luultavasti suurin osa suomalaisista kärkipään loikkaajanaisista, joten kova kisa on luvassa. Kesän pääkisat ovat Kalevan kisat elokuun alussa ja tavoitteenani on saavuttaa ensimmäinen yleisen sarjan SM-mitalini. Muita tärkeitä kisoja ovat oman sarjani SM-kisat Torniossa, Alle 23-vuotiaiden monimaaottelu Ruotsissa sekä Suomi-Ruotsi maaottelu Helsingissä, mikäli aikaisemmat kisat sujuvat siihen malliin, että minut valitaan Ruotsin kaatoon tähtäävään joukkueeseen.

3 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Rusketuksesta päätellen myös D-vitamiinitasot on tuon leireilyn ansiosta aika kohdallaan. Vois tietysti mittauttamalla tarkistaa.

Jorma kirjoitti...

"Lämpimässä harjoittelu oli piristävää ja teki minulle hyvää niin fyysisesti kuin henkisestikin"
En malta olla lisäämättä, että ei se pelkkä lämpö(meikäläisen lämpö vetää veteläksi)vaan, omiin kokemuksiin perustuen; se AURINKO ja sen GENEROIMA D-VITAMIINI :-)

Jorma kirjoitti...

We are the champions!
Tai siis D-vitamiini, eikun Chicago Blachawks ja Antti Niemi.
Tästä on hyvä jatkaa D-vitamiinin sanomaa, kun on"referenssiä":-)