Hae tästä blogista

maanantai 31. toukokuuta 2010

Mikan matka penkkipunnerruksen SM-kisoihin - Viikko 3


Teksti: Mika Haapalainen

Alkuviikko meni auttamattomasti hyviä harjoituksia haaveillessa ja keskiviikkona oli viikon sisään kolmas rintatreeni, mutta tällä kertaa palauttavana. Nyt saakin raskaat penkkisarjat jäädä vähäksi aikaa, kun maksimi on varmistettu ja haetaan 10 kg lisää seuraavaan kokeiluun. Oli se sitten salilla tai kisoissa jossain niin vähempi saa kolme punaista ja piste! Onneksi Henkku eli valmennettavani palasi ulkomailta takaisin, koska yksin treenaaminen vain maistuu puulta kun on jo tottunut, että vierellä on joku jolla asennetta riittää. Olisikin aika jakaa voimaharjoittelu ojentajille ja selälle seuraavat 4 viikkoa sekä ostaa se paita vihdoinkin. En usko että vartalo paljoa muuttuu niin sen uskaltaa ostaakin. 80 kg molemmin puolin paino huopaa eikä heti tarvista siitä pudottaakaan kunhan rasva vaihtuu säikeisiin. Rinnan ja hartianympärys pysynyt samoissa lukemissa jo jonkin aikaa. Vatsan seutu (onko kellekään suomalaiselle yllätys?) ja jalat onkin saanut nyt kyytiä enemmän.

Tämän viikon jalkapäivä oli taas jotain mitä ei voin tietokoneen näppistä näpyttämällä kertoa, mutta olo oli koko loppupäivän jotenkin niin mahtava! Lauantain välipäivä kostautui ratkeamalla karkin ja jäätelön ylisyöntiin. Ei hyvä ollenkaan. Yöunet jäi huonoksi vatsanväänteiden vuoksi ja morkkis kalvaa vieläkin hillittömän turvotuksen kera. Ei enää näitä kiitos. Tiukka linja eespäin ja ruokavalion puhdistaminen huonoista rasvoista saa alkaa nyt, mutta juusto lähtee viimeisenä. :)

Tiistaina sain lääkärin infoa maanantaina tehdyistä verikokeista ja nehän olivatkin mieluista kuunneltavaa. Happi kulkee jo melkein 80% (oma laskelma tuloksista) ja veriarvot ei ole ollut näin hyvät sen jälkeen kun lopetin aktiivisen jalkapallon pelaamisen. Sanomista tuli vain hyvien rasvojen määrästä niinpä nostinkin välittömästi omega-3 rasvat 4 kapselista 6-8 ja oliiviöljyn 6 rkl. Pitää ostaa vielä pähkinöitä rutkasti ja jotain muita öljyjä. Olo koheni 2 päivässä ja nesteitä pitäisi muistaa juoda vaikka kesän parhaat helteet mahtoi mennä jo? Ruoka meinaa olla hienoinen ongelma kun nyt on lomalla niin meinaa lastenhoidon myötä karata aikataulut käsistä ja jääkaapille on liian lyhyt matka. Itsekuri takaisin vaikka se ei helppoa olisikaan.

Ravintolisäkaappi kaipasi jotain täydennystä ja eikun Manniselle kylään. Uusia kokeilupurnukoita tarttui matkaan ja huh huh kun sainkin tehtyä kivan coktailin sunnuntain olkapää-hauispäivälle. Pro-CK, GAKIC ja BCAA 1000 olivat uusimmat hankinnat. Kapseleita kammoksuvana mutta pahoistakin mauista välittämättömänä tuleekin nautittua kaikki jauheena (kapselit purettuna) ja on siksi helppo ottaa vesipurnukkaan mukaan vaikka salille ei heti olisikaan menossa. Vähillä unilla ja aamutreenin yhteistyö on monesti ollut aikamoista tuskailua käynnistymisen kannalta, mutta nyt olikin semmoinen vibraattori rautojen jatkeena että olisi voinut päästä sirkukseen kummajaisten osastolle naisia naurattamaan. Kotosalla saikin imeskellä magnesiumia kitusiin paljolla vedellä ja toivoa kramppien loppumista. Mave jäi taas kokonaan tekemättä kiusoittelevan alaselän jonkinmoisen nikama tai välilevy kivun vuoksi. Pitäisi osteopaatille tai jollekulle muulle lannerangan vääntelijälle varata aikaa, niin pääsisi eroon tuostakin uusiutuvasta viasta. Ainakin väliaikaisesti. Seuraava viikko ja varovaisin mielin maastavetoharjoituksiin alkuviikon alkajaisiksi. Toivottavasti asunnonmyynti ja kouluihin haku ei stressaisi liikaa ja treenit pysyisivät hyvinä?

Haluan myös lausua osanottoni Aku Laaksosen muistolle. Voimia omaisille ja läheisille. Jälleen yksi lähti aivan liian varhain.

Ei kommentteja: