Hae tästä blogista

torstai 29. huhtikuuta 2010

Baniscon tutkimussäätiön hätäkokousPohjolan suurimman sokerivalmistajan Baniscon "tutkimusäätiön" hallitus piti juuri ylimääräisen hätäkokouksen. Baniscon "tutkimussäätiö" myöntää rahoitusta pääasiassa sokeri- ja sokerijohdannaisten tutkimiseen. Epävirallinen tavoite on vähätellä puhdistettujen hiilihydraattien potentiaalisia haittoja. Joku (Christer Sundqvist?) oli asentanut salakuuntelulaitteen kokoushuoneeseen, joten saamme tietää kaikki yksityiskohdat.

Professori Matti Vanhatupa avasi kokouksen.

Vanhatupa: Nyt on hätä kädessä. Kansalaiset rupeaa tajuamaan kupletin juonen, ei se tyydyttynyt rasva, vaan ne puhdistetut hiilarit. Mitäs tehdään?

Baniscon markkinointijohtaja: Käyttäkää niitä vanhoja hyväksi havaittuja keinoja kuten "kaikki asiantuntijat ovat tästä yksimielisiä" ja "tuhannet tutkimukset ovat osoittaneet..". Ne uppoaa hyvin valtamediaan. Niin ja muistakaa sanoa että tyydyttyneet rasvat on monin tavoin vaarallisia niin saadaan huomio taas käännytettyä niihin.

Vanhatupa: Ei uppoa enää! Jopa Hyvä terveys -lehden toimittaja pitää mua nykyään ihan pellenä! Syö miestä.. mieti omalle kohalle…

Baniscon talousjohtaja: Tulee tätä menoa laiha joulu!

Vanhatupa: En oo päivittänyt luentomonisteita pariinkymmeneen vuoteen, enkä päivitä nytkään!

5 kommenttia:

Anssi kirjoitti...

On kyllä hienoa että jaksat pitää blogiasi. Täältä saa kyllä todella hyviä neuvoja sekä parhaimmat "juorut" jos niin voisi sanoa MITKÄ varmasti muute menisi ohi korvien. Hätäisenä odottelen jo kirjasi julkaisi päivää!

veteraaniurheilija kirjoitti...

Ei suomalaisten ravintoprofeettojen lausuntoja tarvitse salaa nauhoittaa. Älyttömyys paljastuu ilman mikrofonejakin. Isolla luudalla pitäisi hätistää nykyiset profeetat pois uuden tiedon tieltä.

Anssi Manninen kirjoitti...

Nuo muutamat jäärät tulevat viemään uskomuksensa hautaan asti. Luennoilla esitellään anekdootteja suomalaisten sydäntautien vähentymisestä kun ruvettiin vähentämään voita. Samalla tapahtui miljoona muuta asiaa. Näitä uskovaisia ei tieteellinen näyttö kiinnosta pätkääkään.

Anssi Manninen kirjoitti...

Mustajoki om ehkä eniten levittänyt saissea mm. rasvojen osuudesta lihavuudessa. Häneltä pitäisi "puheenvuorot" lailla kieltää. Hän raapusti myös leivän ylistyspuheen yhdessä Leipätiedotuksen "ravitsemusterapeutin kanssa. Kirjassa siis käsiteltiin kolesterolia. Ihan täyttä kukkua alusta loppuun.

Anonyymi kirjoitti...

Terve
Tämä kyssäri kuulunee kaiketi lähinnä tänne sokeriosastolle. Uskallatko Anssi ottaa kantaa voisiko Steviaa käyttää sisäisesti? Kuolisko siihen? Sitähän myydään EU:ssa lähinnä ihon ravitsemiseen. :)