Hae tästä blogista

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Coming soon.. EAA+

EAA+ on tuoreimpaan tutkimustietoon perustuva aminohapposekoitus, joka sisältää välttämättömiä aminohappoja (essential amino acids, EAA) optimaalisessa suhteessa. Tuotteen sisältämistä välttämättömistä aminohapoista n. 67 % on haaraketjuisia aminohappoja (BCAA). Haaraketjuiset aminohapot stimuloivat tehokaasti proteiinisynteesiä (anaboliaa) ja vähentävät proteiinien hajoamista (kataboliaa). Haaraketjuisten aminohappojen edulliset vaikutukset luustolihasten proteiinimetaboliaan on osoitettu lukuisissa tutkimuksissa.

EAA+ sisältää lisäksi sitrulliinimalaattia, mikä on selvästi arginiinia tehokkaampi typpioksidin (NO) tuotannon ja vapautumisen lisääjä. NO kulkeutuu verisuonten seinämien sileään lihaksistoon, joissa se aktivoi guanylaattisyklaasin. Tämän seurauksena guanosiinimonofosfaatin pitoisuus suurenee ja sileälihassolu relaksoituu. Lopputuloksena on vasodilaatio. Toisin sanoen verisuonen säde suurenee. Koska verenvirtaus verisuonessa on suoraan verrannollinen suonen säteen neljänteen potenssiin, pienikin lisäys verisuonen säteessä lisää dramaattisesti verenvirtausta. Sitrulliini tehostaa myös ammoniakin poistumista elimistöstä, kun taas malaatti estää maitohapon kasaantumista.

EAA+ sisältää myös histidiiniä ja pyridoksiinia eli B6-vitamiinia. Histidiini tehostaa sitrulliinin vasodilaatio-vaikutusta. B6-vitamiini osallistuu solussa yli sataan entsyymireaktioon, joista suurin osa liittyy aminohappometaboliaan.

EAA+ ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria, maltoa tai aspartaamia. Laktoositon ja gluteeniton.

Pakkauskoko: 750 g. Maut: sitruuna ja hedelmäpunssi.

Ravintosisältö per annos (10 g):
L-leusiini 2000 mg
L-lysiini 1500 mg
L-sitrulliinimalaatti 1000 mg
L-isoleusiini 1000 mg
L-valiini 1000 mg
L-treoniini 750 mg
L-histidiini 500 mg
L-metioniini 500 mg
B6-vitamiini 10 mg (667 %)

Muut aineosat: sitruunahappo, luontainen sitruuna- tai hedelmäpunssiaromi, makeutusaine (sukraloosi), väriaine 104 tai 124.

Markkinoija: Manninen Nutraceuticals Oy, Hajottamotie 11, 90620 Oulu. Valmistettu cGMP-sertifioidussa lääketehtaassa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve
Tämä on mukava uutinen. Käyn hakasemassa kunhan saat noutomyymälään asti.

Anonyymi kirjoitti...

Terve
Miten l-phenylalanine, miksi se on jätetty pois? Toinen asia, joka hieman askarruttaa, on L-citrulline-malate määrä, eikö pitäisi olla hiukan enemmän per annos? Tai no, jos ottaa ennen treeniä ja treenin aikana, 10 grammaa molempina ajankohtina, niin saahan silloin jo kaks grammaa citrullineakin. Kyl se voi jo tehota.

Anssi Manninen kirjoitti...

Tarkoitus olis tuoda markkinoille myös "pumppituote" (Pump Overdrive), jossa on enempi sitrulliinimalaattia per annos. Ja sen lisäksi mm. arginiinia, beeta-alaniina, tyrosiinia, kofeiinia jne.

Anonyymi kirjoitti...

Terve
Oikeastaan tarkemmin ajatellen voi olla ihan hyväkin että l-phenylalanine on jätetty pois. No problem. Mukava että EAA+ on tulossa.