Hae tästä blogista

torstai 20. elokuuta 2009

FullContact Max Potency sisältää erektiohäiriölääkettä
Evira on kieltänyt FullContact Max Potency -tuotteen kaikkien erien myynnin ja määrännyt tuotteen valmistuttajan ja maahantuojan poistamaan sen markkinoilta.

Tuotteesta on Eviran Tullilaboratoriossa teettämässä tutkimuksessa löydetty kahta sildenafiili-lääkeaineen kaltaista ainetta, jotka voivat aiheuttaa vakavia sydänperäisiä haittavaikutuksia. Sildenafiili on Viagra-lääkkeen vaikuttava aine.

Seksuaalisen kyvyn lisäämiseksi myytävän FullContact Max Potency -tuotteen käyttö voi aiheuttaa vakavan terveysvaaran sydän- ja verisuonitauteja poteville, joiden tulee lopettaa tuotteen käyttö välittömästi.

Jos kuluttaja on saanut tai epäilee saaneensa ravintolisästä haittavaikutuksia, hänen tulee ottaa yhteyttä lääkäriin. Haittavaikutuksista tulee ilmoittaa myös oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisille.

Valmisteesta löydetyt aineet on suurella todennäköisyydellä tunnistettu sildenafiilitioniksi ja homosildenafiilitioniksi. Näitä aineita sisältävät valmisteet rinnastetaan ominaisuuksiensa perusteella reseptilääkkeisiin. Full Contact Max Potency -tuotteen tuotekohtainen lääkeluokittelu on vireillä Lääkelaitoksessa.

FullContact Max Potency -tuote sisältää myös elintarvikkeissa hyväksymättömiä uuselintarvikeainesosia, sillä tuotteessa todetuilla sildenafiilin kaltaisilla aineilla ei ole aiempaa käyttöhistoriaa elintarvikkeena.

Kuluttajia pyydetään palauttamaan tuote myyntipaikkaan, josta se on ostettu.


Lähde: Eviran tiedote 19.8.2009

Ei kommentteja: