Hae tästä blogista

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Lukijakyssiä tuotteista
Terve,

olen tekemässä verkkokaupassasi myynnissä olevista tuotteistasi itselleni palautusjuomaa kuntosaliharjoittelun jälkeen nautittavaksi. Muutamia kysymyksiä kuitenkin on asian tiimoilta mielessäni, ja toivon sinun vastaavan niihin. Kiitos tästä jo etukäteen.

Ensinnäkin, palautusjuomani pääraaka-aineiksi olen valinnut HydroISO -heraproteiinia ( http://manninen.valmiskauppa.fi/hydroiso-maustamaton-p-781.html ) ja hiilihydraatiksi OsmoPure -tuotteen ( http://manninen.valmiskauppa.fi/osmopure-25-kg-p-791.html ).

Olen ennen käyttänyt Whey Overdrive tuotettasi, eli jossa on sekaisin heraproteiini-isolaattia ja heraproteiinikonsentraattia. Olen kuitenkin siinä uskossa, että palautusjuomassa kannattaisi olla vain heraproteiini-isolaattia, koska se imeytyy paremmin kuin heraproteiinikonsentraatti. Jälkimmäinen heraproteiini nimittäin sisältää sen verran rasvaa, että sen imeytyminen on hitaampaa kuin heraproteiini-isolaatin. Siksi siis vaihtaisin HydroISO:on, olenko tässä oikeassa?

Olen kuitenkin lukenut, että heraproteiini-isolaattia nauttiessa ei kannattaisi mukaan sekoittaa ollenkaan hiilihydraatteja, koska se hidastaa proteeinin imeytymistä. Eli ensin välittömästi kuntosalin jälkeen kannattaisi nauttia vain proteeini (sis. kreatiini, glutamiini jne.) ja jonkin ajan kuluttua (alle 1h) nopeat hiilihydraatit. Olenko tässä asiassa aivan metsässä?

Eli olen kuitenkin ostamassa sinulta OsmoPurea, joka käsittääkseni sisältää vain nopeita, eli lyhytketjuisia, hiilihydraatteja? Tämän käsityksen sain ainakin tuoteselosteesta.

Miksi palautusjuomaan edes kannattaa laittaa pitkäketjuisia hiilihydraatteja? Jos oletetaan, että pääsen kuntosaliharjoittelun jälkeen syömään niin pian kuin haluan, eikö ole järkevämpää minun hankkia pitkäketjuiset hiilihydraatit oikeasta ruoasta, kuin lisäravinteista. Siis ymmärrän kyllä miksi nopeita hiilareita tarvitaan (verensokerin nostamiseksi ja tämän seurauksena alkavat tapahtumat), mutta siis onko minun hyödyllistä laittaa palautusjuomaani ollenkaan pitkäketjuisia hiilareita?

Mainittakoon vielä, että palautusjuomani sisältää edellisten lisäksi seuraavia ravintolisiä:
0,5g urasibol
5g kreatiini
5g leusiini
5g glutamiini
xg beta-alaniini (aloitan vasta tämän tuotteen käytön)

Kiitos todella paljon vaivannäöstäsi, jos jaksat lukea viestini kokonaan ja vielä vastata siihen. Vastineeksi voin luvata kovaa brändisi markkinoimista omassa tuttavapiirissäni :)

- Erkki


Heraproteiinikonsentraatin sisältämä pieni määrä rasvaa ei hidasta proteiinin imeytymistä. Whey Overdrive on sekoitus heraproteiinikonsentraattia ja hydrolysoitua heraproteiinikonsentraattia (plus hieman laktoferriiniä ja glykomakropeptideitä), kun taas HydroISO on pelkästään hydrolysoitua heraproteiini-isolaattia. Jälkimmäinen imeytyy hieman nopeammin kuin Whey Overdrive, mutta se ei johdu pienemmästä rasvapitoisuudesta. Väite, jonka mukaan heraproteiini-isolaatin kanssa ei tulisi nauttia hiilihydraatteja, on hölynpölyä. Osmopure on pitkäketjuinen hiilihydraatti, mutta siitä huolimatta nopeasti imeytyvä.

Ei kommentteja: