Hae tästä blogista

maanantai 24. toukokuuta 2010

Ensimmäinen aitajuoksija Mannistalliin


Teksti: Arttu Hirvonen

Olen 21-vuotias maajoukkueaitajuoksija Oulusta. Päälajini on 110 metrin aidat, mutta juoksen matkoja 60 metristä 400 metriin, aidoilla ja ilman. Talvella voitin ensimmäisen SM-kultamitalin nuorissa ja pääsin palkintopallille ensimmäistä kertaa myös miehissä. Aikaisemmilta vuosilta on muutamia SM-mitaleja nuorista. Treenivuosia on takana vasta neljä, aloitin yleisurheilun siis 17-vuotiaana. Lyhyeen taustaan nähden tai osaksi sen ansiosta kehitys on ollut mukavaa, mutta silti on vielä uskomattomasti matkaa riittäviin ominaisuuksiin ja kunnon tekniikkaan. Tietääpä ainakin, että ylöspäin on mahdollista nousta. Voima- ja räjähtävyystulokset ovat surkeita.

Talven treenikausi on mennyt melko hyvin ilman isompia takapakkeja. Kuitenkin sanonta "Urheilija ei tervettä päivää näe" on tullut turhan tutuksi. Takana on myös 3 viikon leiri Espanjan Alfas Del Pissä, mikä tosin olisi voinut mennä paremminkin, sillä toisen viikon jälkeen jumi oli valtavaa ja viimeinen viikko menikin lepäillessä. Sääkin oli surkea viimeisellä viikolla, onneksi pääsi Suomen helteisiin lämmittelemään.

Pikkuhiljaa alkaa nousemaan kova polte taas kilparadoille, onneksi kausi starttaa kohta. Ekat kisat on 1.6 Iissä, missä on 110 metrin aidat. Sen jälkeen on parin viikon tauko ja juhannuksen tienoilla onkin tiukempi kisarypäs, parin viikon aikana ainakin viidet kisat. Mikäli ei kisapaikoille kiinnosta lähteä katsomaan, niin minut näkee tositoimissa TV2:lla 26.6 Kuortaneen Eliittikisoissa. Kesän pääkisat on Kajaanissa pidettävät Kalevan kisat elokuun alussa ja siellä olisi tarkoitus pärjätä sen verran hyvin, että paikka Suomi-Ruotsi -maaotteluun aukeaisi. Muita tärkeitä kisoja on omat SM-kisat Torniossa, U23 maaottelu Ruotsissa ja eliittikisat Lappeenrannassa, Lapinlahdella ja Joensuussa.

Ei kommentteja: