Hae tästä blogista

perjantai 21. toukokuuta 2010

Miksei D-vitamiinin saantisuosituksia ole muutettu vastaamaan tutkimustietoa?


Otsikon kysymys esitetään Lääketieteellinen aikakauskirja Duodecimin (10/2010) tuoreessa pääkirjoituksessa. Helsingin yliopiston biolääketieteen laitoksen professori Ilari Paakkari pitää D-vitamiinin kotimaisia saantisuosituksia ihan liian pieninä. Paakkarin mukaan D-vitamiini on ehkä tärkein yksittäinen terveystekijä, johon voimme vaikuttaa.

Samaisessa Duodecim -numerossa on erinomainen katsausartikkeli D-vitamiinista ja infektiopuolustuksesta. Katsauksen on laatinut kliiniseen mikrobiologiaan erikoistuva lääkäri Antti Alitalo HUSLABistä. Kannattaa ehdottomasti lukaista! Raapustan lyhyen, selkokielisen tiivistelmän Alitalon artikkelista pikapuolin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onkos Anssi mitään tutkimuksia miten kalsiumi vaikuttaa treeniin ja palautumiseen. Aloitin ottamaan reiluhkoa kalsium lisää tuossa kolmisen viikkoa sitten ja olen huomannut rasvanpolton ja palautumisen parantuneen. Lisäksi libido on parempi. Toki D-vitamiinia olen saanut yllin kyllin rannoilla, mutta ennen helteitä olen ottanut sitä jo ravintolisänä suuriakin määriä.